Zagrebačka provincija

Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka Provincija sestara "Služavki Malog Isusa" nastala je 1969. godine dijeljenjem Družbe na tri provincije kojoj je sjedište u Zagrebu, Novoj vesi 55 u samostanu "Antunovac".  Provincija je stavljena pod zaštitu  Presvetog Srca Isusova i Marijina.

dr. Josip Stadler

dr. Josip Stadler

Družba sestara "Služavki malog Isusa" kao djelo Božje Providnosti nastalo je iz srca Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, sa svrhom da sestre uvijek budu uz siromahe i bijedne, potrebne materijalnih dobara i ljubavi. Utemeljitelj ističe da je svrha života i rada sestara "u bolesnima, siromašnim i starim ljudima služiti samom Isusu…"

Danas provincija broji 85 sestara, 2 novakinje i 3 kandidatice. Sestre djeluju u pastoralnom radu na župama (Delnice, Kloštar Podravski, Krašić, Maksimir, Nova Ves, Pitomača, Retkovec, Rijeka, Samobor, Slavonski Kobaš, Stenjevec, Varaždin).
 

Apostolsko djelovanje sestara "Služavki malog Isusa" može se vidjeti u brojnim aktivnostima koje u novije vrijeme vrše u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu i zavodu Germanicum u Rimu. Posebnu brigu sestre posvećuju bolesnima i nemoćnima  u našim domovima (Nova ves, Kraljevec, Slavonski Kobaš, Burgkirchen-Njemačka). Za odgoj i njegu djece jasličke i vrtićke dobi sestre brinu u dječjim vrtićima u Novoj Vesi u Zagrebu, Samoboru i Vinkovcima.

Sjedište provincije, Zagreb, Nova ves

Sjedište provincije, Zagreb, Nova ves

Pročitaj još o povijesti Provincije