Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka Provincija sestara "Služavki Malog Isusa" nastala je 1969. godine dijeljenjem Družbe na tri provincije kojoj je sjedište u Zagrebu, Novoj vesi 55 u samostanu "Antunovac".  Provincija je stavljena pod zaštitu  Presvetog Srca Isusova i Marijina.

Cijeli tekst o Zagrebačkoj provinciji»


Vijesti iz provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka provincija

DV „Cvjetnjak“ u posjet ZOO vrtu

Četvrtak, 5. 10. 2017.

U lijepo jutro, 5.10.2017. djeca skupine „Loptice“ i „Leptirići“ DV Cvjetnjak uputili su se u Zoološki vrt u Maksimir. Uzbuđeni i puni iščekivanja sjeli su u autobus te se pomolili Anđelima čuvarima da ih čuvaju na putu. Po dolasku u šumu djeca su bila gladna, te je svatko pojeo svoj sendvič kako bi imao snage za razgledavanja svih životinja.

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

Vinkovačke jeseni u Cvjetnjaku

Petak, 15. 9. 2017.

„Jeseni su, milo janje moje, barem da su u godini troje!”

Uz zvuke tamburice i dječji smijeh u DV Cvjetnjak u Vinkovcima, u petak 15. rujna, održane su "Vinkovačke jeseni" i revija narodnih nošnji. Njegujući tradiciju i kulturu vinkovačkog kraja, djeca našeg vrtića obukla su dječje narodne nošnje, neke stare i više od 120 godina! Kroz splet slavonskih kola i igrajući igre koje su igrali njihovi pradjedovi i prabake, prošetali smo kroz bogatu povijest i tradiciju našega grada!

Zagrebačka provincija

Hodočašće zagrebačke nadbiskupije u Hrvatsko nacionalno marijansko svetište u Marija Bistrica

Utorak, 12. 9. 2017.

Vratih se s dvodnevnog hodočašća umorna, ali ispunjena radošću i predivnim dojmovima. Svako hodočašće mi je drago i unaprijed se veselim što ću ići. Za njega se srcem i dušom pripremam, ali ovo je bilo posebno zbog obaveza koje su se  ispriječile, te nije bilo sigurno hoću li zaista i ići.  Božja Providnost se pobrinula… Bog je najveći u ljubavi i to nam uvijek pokazuje, a Gospa je svojim zagovorom isprosila ostvarenje mogućnosti. Već to je bio početak moje radosti i zahvalnosti Bogu i Gospi što mi se ostvarila želja i molitva.

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

Blagdan Male Gospe u Marijinom domu

Petak, 8. 9. 2017.

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, Mala Gospa, svečano je proslavljena u Marijinom domu u Vinkovcima u petak, 8. rujna. Kapelu Male Gospe na Marijin rođendan pohodio je velik broj vjernika iz svih vinkovačkih župa.

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

Blagoslov djece i obitelj u Marinom domu

Četvrtak, 7. 9. 2017.

Dana 7. rujna 2017., dan uoči blagdana Male Gospe i trećeg dana naše trodnevne duhovne pripreme za sam blagdan, u Marijinom domu u Vinkovcima, slavljena je sveta Misa za naše obitelji i blagoslovljen početak nove pedagoške godine!

Cijeli članak »

« prethodna   sljedeća »