Provincija Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka Provincija sestara "Služavki Malog Isusa" nastala je 1969. godine dijeljenjem Družbe na tri provincije kojoj je sjedište u Zagrebu, Novoj vesi 55 u samostanu "Antunovac".  Provincija je stavljena pod zaštitu  Presvetog Srca Isusova i Marijina.

Cijeli tekst o Zagrebačkoj provinciji»


Vijesti iz provincije Presvetog Srca Isusova i Marijina

Zagrebačka provincija

RAFAELOVO 2017.

Utorak, 17. 10. 2017.

 ′Vjerujem u Božje anđele 
kao što slijepac 
vjeruje u sunce 
koje ne vidi 
ali ga osjeća′.

′Vjerujem u Božje anđele kao što slijepac vjeruje u sunce koje ne vidi ali ga osjeća′.

Br. 170/2017.
Zagreb, 12. listopada 2017.

Drage sestre!

Ovih dana se pripremamo za poseban susret s arkanđelom Rafaelom i poći ćemo zajedno u pohode rođendanu naše Družbe. U duhu ćemo se vratiti na početak našega povijesnog hodočašća koje traje 127 godina. Samo Gospodin znade kako su istkane sve protekle godine, s kojim sestrama, sirotanima, staricama ...

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

„Može, idemo!“

Nedjelja, 15. 10. 2017.

Kada sam čuo da se na probi pjevanja među mladima „šuška“ o nekakvim drvima nisam odmah razumio o čemu je riječ. Kasnije sam na poziv s. Kristine: „Idemo li pomoći cijepati?“ samo odgovorio „može, idemo!“ Niti ne sluteći gdje idemo, kome idemo, zbog čega idemo… Kako su tekle pripreme shvatio sam da nemam ni rukavice, ni sjekiru, ali sam se dosjetio da kao Prijatelj imam dobru volju pomoći Malenom Isusu u najpotrebnijima. Pa providjet će Maleni i nekakav alat dok akcija ne krene! Tako sam se s mladima iz svoje župe sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi, s. Kristinom i s. Nadom uputio prema obitelji Dragičević sosmero djece.

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

Ponovno zajedno kreiramo…

Srijeda, 11. 10. 2017.

Kada su godišnji odmori i putovanja pomalo iza nas, s velikom smo radošću i nestrpljenjem čekali prvu radionicu nakon dugog toplog ljeta u svojoj župi sv. Ivana Krstitelja! U zajedništvu, radosti i dijeljenju toplih iskustava moglo se osjetiti koliko je svima drago što nas je većina bila na okupu.

Cijeli članak »

Zagrebačka provincija

Kruh je blagoslov stola

Srijeda, 11. 10. 2017.

Zagrebačka provincija

Animatori živom krunicom započeli Jubilarnu Stadlerovu godinu…

Subota, 7. 10. 2017.

U subotu, 7. listopada, u samostanu Antunovac u Novoj vesi održan je formacijski susret animatora DPMI-a Zagrebačke provincije. Dnevni red je bio vrlo bogat, a voditeljica. s. Kristina Maslać, znalački i u mladenačkoj radosti rješavala je točku po točku pružajući nam na razmišljanje animiranje jubilarne godine koja je otvorena proslavom dana Družbe Sestara Služavki Malog Isusa.

Cijeli članak »

sljedeća »