Vijesti

Vrhovna uprava

Poruka Vrhovne glavarice Družbe za 1. Svjetski dan siromašnih

Petak, 17. 11. 2017.

Vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek uputila je svoju poruku svim članicama  Družbe prigodom 1. Svjetskog dana siromašnih koji će se želji pape Franje obilježiti po cijelom svijetu 19. studenoga 2017.

Cijeli članak »

Nova knjiga o nadbiskupu Stadleru predstavljena na petoj “Književnoj večeri četvrtkom”

Petak, 17. 11. 2017.

Knjiga je predstavljena u sjedištu Hrvatskoga književnoga društva Sv. Jeronima, kojemu je sluga Božji bio istaknuti član

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

U Generalnoj kući proslavljena svetkovina Rafaelova i 127. rođendan Družbe

Petak, 27. 10. 2017.

U utorak 24. listopada 2017. godine diljem naše Družbe svečano je proslavljena svetkovina sv. arkanđela Rafaela i 127. rođendan Družbe. Za ovu našu svetkovinu pripremale smo se prigodnom trodnevnicom sv. Rafaelu zahvaljujući mu za sigurno vodstvo kroz prošlost i moleći nebesku zaštitu za budućnost.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Dan duhovne obnove u Družbi 25. listopada 2017.

Srijeda, 25. 10. 2017.

Gospa od svete krunice - poruka Gospe Fatimske

 

Pjesma: Kraljice svete krunice

Kraljice svete krunice,
beskrajne sreće more!
Tebi se puci klanjaju,
anđeli tebi dvore.

Kraljice krunice, moli za nas!
Kraljice krunice, budi nam spas!

Prilog: datoteka

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Poruka Vrhovne glavarice Družbe za Rafaelovo 2017.

Nedjelja, 22. 10. 2017.

Živio Mali Isus! Poštovane sestre provincijalke! Drage sestre, sestre novakinje i pripravnice! 

Ovogodišnje slavlje svetkovine sv. arkanđela Rafaela, i 127. rođendan  Družbe slavimo u Jubilarnoj Utemeljiteljevoj godini otvorenoj prigodom slavlja Dana Družbe u Slavonskom Brodu. Za življenje Jubilarne Utemeljiteljeve godine u Družbi (od 26. kolovoza 2017. do 8. prosinca 2018.) imamo više razloga. Prvi je 175. obljetnica rođenja i krštenja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera. Drugi je 150. obljetnica njegova svećeničkog ređenja i treći je razlog 100. obljetnica njegova prelaska iz ovozemaljskog života u vječni, u život trajnog gledanja Očeva lica.  

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Nadbiskup Barišić primio vrhovnu glavaricu Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Srijeda, 11. 10. 2017.

Prigodom redovite vizitacije sestrama Služavkama Malog Isusa splitske provincije časna Majka s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Malog Isusa posjetila je i splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića u ponedjeljak, 9. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Cijeli članak »

Poruka pape Franje za Svjetski misijski dan 2017.

Ponedjeljak, 9. 10. 2017.

Misija u srcu kršćanske vjere

 Draga braćo i sestre, i ove nas godine Svjetski misijski dan okuplja oko Isusove osobe "prvog i najvećeg blagovjesnika" (Pavao VI., Evangelii nuntiandi, 7), koji nas neprestano šalje da naviještamo Evanđelje ljubavi Boga Oca u snazi Duha Svetoga. Ovaj nas dan poziva da ponovno razmišljamo o misiji u srcu kršćanske vjere. Naime, Crkva je misijska po svojoj naravi; u protivnom ne bi više bila Kristova Crkva, nego tek jedna od zajednica koja bi brzo prestala služiti svojoj svrsi te bi nestala. Stoga smo pozvani postaviti si određena pitanja o našem kršćanskom identitetu i odgovornostima nas kao vjernika, u svijetu obilježenom zbunjenostima, razočaranjem i frustracijom i rastrganom brojnim bratoubilačkim ratovima, koji nepravedno pogađaju poglavito nedužne. Koji je temelj našega poslanja? Što je središte našega poslanja? Koji su temeljni pristupi koje trebamo poduzeti u obavljanju svojeg poslanja?

Cijeli članak »

sljedeća »