Provincija Svetog Josipa

Splitska Provincija sv. Josipa ustanovljena 1970. godine, a 2005. godine je bila stogodišnjica dolaska sestara Služavki Maloga Isusa u Split. Sestre djeluju na 30 mjesta, u samostanima, ustanovama i na župama u Hrvatskoj i na 9 mjesta u inozemstvu. 

Cijeli tekst o Splitskoj provinciji »


Vijesti iz provincije Svetog Josipa

Splitska provincija

Susret Vrhovne glavarice sa sestrama u Splitu i okolici

Ponedjeljak, 16. 10. 2017.

Vrhovna glavarica Družbe s. Radoslava Radek obišla je naše sestre u Splitu i okolici. U skladu sa točkom 152. naših Konstitucija   započela je pojedinačni susret i razgovor sa sestrama u samostanu sv. Ane, zajednice u sjemeništu, nadbiskupiji i svećeničkom domu,  nastavila sa sestrama u K. Kambelovcu, Solinu, Sutivanu, Pučišću, Dugopolju, na Bačvicama i na Šinama.

Cijeli članak »

Splitska provincija

Stadlerova lađa

Četvrtak, 12. 10. 2017.

Na svečanoj akademiji povodom proslave 100 godina dolaska naših sestara u Omiš, 29. 9. 2017. zadnja točka programa bila je praizvedba pjesme "Stadlerova lađa". Tekst pjesme za ovu prigodu napisao je dr don Ante Mateljan, a uglazbio maestro don Šime Marović. Pjesmu izvodi mješoviti zbor župe "Sv. Mihovila" u Omišu, kojeg vodi s. Maksencija Midenjak.

Popratne fotografije prikazuju sudionike i izvoditelje programa prigodne akademije.

Splitska provincija

Sprovod g. Ante Leventić

Četvrtak, 12. 10. 2017.

U 61. godini preminuo je Ante Leventić, brat naše s. Leone. Ante je rođen 12. 6. 1956 g. kao osmo   dijete u obitelji Stjepana i Anđe    rođ. Majstorović   u  Drinovcima (Hercegovina). Cijeli svoj životni vijek radio je i skrbio za svoju obitelj, suprugu i dva sina. . Od rada svojih ruku i uz podršku obitelji sagradio je kući na Kili, gdje su živjeli. Rano se razbolio, svoju bolest prihvatio i sa milošću Božjom i brigom obitelji strpljivo je nosio svoj križ. Snagu je crpio iz vjere, molitve i sv. sakramenata.

Cijeli članak »

Splitska provincija

Marijo, zvijezdo mora

Nedjelja, 8. 10. 2017.

(Izlet u Trogir)

Bog nas ljubi, o kako ljubi, On ljubi nas!

I ove godine, po dobrom starom običaju organiziran je 7. listopada jednodnevni izlet redovnica Splitsko-Makarske Nadbiskupije pod vodstvom fra Petra Lubine. Glavno odredište bili su Trogir i Čiovo.

Cijeli članak »

Splitska provincija

Crvena ruža - zasluženo priznanje

Subota, 7. 10. 2017.

Održana akademija u sklopu proslave 100-e obljetnice dolaska sestara u Omiš bila je prebogata izvedenim točkama programa. Jedna od njih je recitacija 94- i godišnje gđe Katice Kovačić, sestre naša s. Elvire. Gospođa Katica pohađala je kao dijete dječji vrtić kojeg su držale naše sestre. Od onog vremena sijeća se pjesme  "Domovina" od  Đure Arnolta, koju je u dječjoj dobi naučila i pred svim gostima na akademiji deklamirala. Zadivljujuća memorija  zaslužila je dugačak aplauz i priznanje slušatelja. Tekst pjesme slijedi:

Cijeli članak »

sljedeća »