Provincija Svetog Josipa

Splitska Provincija sv. Josipa ustanovljena 1970. godine, a 2005. godine je bila stogodišnjica dolaska sestara Služavki Maloga Isusa u Split. Sestre djeluju na 30 mjesta, u samostanima, ustanovama i na župama u Hrvatskoj i na 9 mjesta u inozemstvu. 

Cijeli tekst o Splitskoj provinciji »


Vijesti iz provincije Svetog Josipa

Splitska provincija

Duhovna obnova za djevojke - Ozdravljenje gubavca

Četvrtak, 15. 6. 2017.

SUTIVAN, 10. lipnja 2017. 

U subotu 10. lipnja, u Sutivanu na otoku Braču došlo je 9 djevojaka iz II. gimnazije iz Splita u pratnji svoje vjeroučiteljice s. Dolores Brkić. Veselo društvo razveselilo je sestre koje su nam otvorile vrata svog samostana i radosno nas primile. Ovaj duhovni susret, čija je tema bila Ozdravljenje gubavca (Mk 1,40-45), pripremile su s. Matea Periš, s. Kristina Španjić i s. Jelena Marević.

Cijeli članak »

Splitska provincija

Duhovne vježbe u samostanu u Gospinu polju u Dubrovniku

Četvrtak, 15. 6. 2017.

Naša dr. sc. s. M. Miljenka Grgić, koja predaje Sveto pismo Starog zavjeta na Katoličkom bogoslovna fakultetu Sveučilišta u Splitu,  održala je, od 10. do 15. lipnja ove godine, u samostanu Svete obitelji u Dubrovniku duhovne vježbe sestrama naše Provincije. 

Cijeli članak »

Splitska provincija

Svečana promocija kineziološkog fakulteta u Splitu

Ponedjeljak, 29. 5. 2017.

Na svečanoj  promociji  Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu koja je održana u utorak, 23. svibnja, bile su s. Marcela Žolo i kandidatica Petra, na kojoj je dodijeljena  prvostupanjska diploma kandidatici Tajani Andrle. Povjerenstvo za promociju, u sastavu dekanica Kineziološkog fakulteta prof.dr.sc. Đurđica Miletić, prodekanica za nastavu i studente izv.prof. dr. sc. Jelena Paušić, promovirali su sveučilišne i stručne prvostupnice i prvostupnike kineziologije, diplomirane magistre kineziologije i stručne specijaliste kineziologije. 

Cijeli članak »

Splitska provincija

Godišnji susret Društva Prijatelja Malog Isusa:“ Zahvali srcem prepunim!“

Ponedjeljak, 29. 5. 2017.

Dana 27. svibnja 2017. godine održan je godišnji susret članova Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije u župi sv. Petra na Priku u Omišu. Organizacijom je koordinirala pročelnica  za Splitsku provinciju i članica Vrhovne uprave Društva s. Dolores Brkić i nesebično bila duša susreta. 

Cijeli članak »

Splitska provincija

Dani molitve i sabranosti

Četvrtak, 25. 5. 2017.

Uoči pete vazmene nedjelje  samostan „Djeteta Isusa“ u Livnu ugostio je 25 sestara iz naših različitih zajednica. Nedjeljno jutro započele smo molitvom Jutarnje, a kasnije nastavile s programom kojeg je pripremilo  vijeće za duh? Sabrane u molitvi, pozorno smo slušale izlaganje s. Sandre Midenjak, kućne predstojnice spomenutog samostana,  članice prov. vijeća, pročelnice  vijeća za odgoj i trajni odgoj na temu: Lectio Divina. 

Cijeli članak »

sljedeća »