Projekt našeg srca

Kršćanska ljubav i solidarnost

Pratimo Krista na putu njegove patnje, te dušu čistimo molitvom, postom i djelima milosrđa. Mislimo na one koji su svojom patnjom Kristu slični. Molitva, post i djela milosrđa svoje puno ostvarenje nalaze kad su namijenjeni najpotrebnijim i po patnjama Kristu najsličnijim. Takvih je mnogo. Sve patnje, suze i bol ne možemo ukloniti ali možemo ublažiti i umanjiti ako pomognemo onima kojima možemo pomoći. Onima koji nose teški križ bolesti i neimaštine možemo darovati prostor u svojim molitvama, postu i djelima milosrđa. Sjetimo se situacija u našem životu kad su roditelji bili zabrinuti za nas, naše zdravlje i naš život. Božja i ljudska pomoć mnogo je značila. Marija i Josip, također, su bili zabrunuti za život Djeteta Isusa i svim snagama se zauzimali kako bi mu život sačuvali.

Humanitarni Božićni koncert RUKA LJUBAVI
Gromiljak, 18. prosinca 2016.

Nedjelja, 18. 12. 2016.

1

Dana 18. prosinca, u večernjim satima u dvorani OŠ Gromiljak, Prijatelji Malog Isusa zajedno sa s. Marinom Perić, pročelnicom Društva Prijatelja Malog Isusa i vlč. Ilijom Karlovićem, župnikom župe Imena Marijina Gromiljak organizirali su humanitarni Božićni koncert pod nazivom „Ruka ljubavi“. 

Opširnije »

„Rastimo u ljubavi“
Božićni humanitarni koncert

Nedjelja, 20. 12. 2015.

Bend alfa

U prepunoj dvorani osnovne Škole Gromiljak, u nedjelju navečer, 20. prosinca 2015., Prijatelji Maloga Isusa u suglasnosti sa don Ilijom Karlović, župnikom župe Imena Marijna Gromiljak i sestrama Služavkama Maloga Isusa, organizirali su božićni humanitarni koncert pod motom „Rastimo u ljubavi“.

Opširnije »

Projekt našeg srca u jubilarnoj 125. obljetnici Družbe

Subota, 17. 10. 2015.

1. kako smo sretni

Obitelj Mare i Marka Marić u Čardaku kod Modriče je dostojno zbrinuta. Obiteljska kuća bila je u domovinskom ratu uništena. 

Opširnije »

Imaj srce za obitelj Borko

Ponedjeljak, 16. 6. 2014.

P1000240

Prijatelji Malog Isusa u duhovnoj pripremi za slavlje XIX. susreta na području zagrebačke provincije aktivno su se uključili u „Projekt našeg srca“, prikupljajući novčana sredstva i druge potrepštine za obitelj Borko. Imenovanu obitelj pohodila je teška kušnja, sin Stjepan (7. god.) boluje od raka, imaju još dvoje manje djece, a oba su roditelja ostala bez posla. Sve svoje darove koje su donijeli PMI prinijeli su za vrijeme prinosa darova Kristu na oltar, u subotu 7. lipnja, a poslije mise darovi su uručeni obitelji (novačni dar, slatkiši i druge potrepštine).

Opširnije »

Projekt našeg srca
Za samohranu majku Slavicu Bošnjak iz Donjeg Putićeva kod Nove Bile

Subota, 27. 4. 2013.

Projekt srca 27 4 2013

TRAVNIK: Sestre Služavke Malog Isusa i Prijatelji Malog Isusa su za šesnaesti susret Prijatelja Maloga Isusa, održani 27. travnja 2013. godine u Travniku, u okviru akcije „Projekt našeg srca“ prikupili novčanu pomoć za samohranu majku Slavicu Bošnjak iz Donjeg Putićeva kod Nove Bile, koja ima petero djece i živi u teškoj materijalnoj oskudici. Ovaj dar srca Gospodin će svima obilato nagraditi, stoga se svaki sudionik akcije može osjećati sretnim i radosnim.

Opširnije »

Prijatelji imamo li SRCE?
Prijatelji Malog Isusa, Matkova majka MOLI ZA SPAS svog djeteta

Ponedjeljak, 10. 12. 2012.

Prijatelji srce 2012

Prijatelji Malog Isusa, Matkova majka MOLI ZA SPAS svog djeteta.

Matko Bulić je stanovnik Splita. Tek su mu dvije i pol godine. Dijagnosticiran mu je sindrom kratkog crijeva. Do sada je izdržao sedam teških operacija. Matko je visoko na ljestvici za transplataciju crijeva i jetre, presađivanje će se obaviti u Italiji-Bergamo.

Matko je veseo dječak i pravi borac. Sada je u Klaićevoj bolnici u Zagrebu sa majkom Ivanom Bulić i bakom. Hrani se putem vena.

Donacije se mogu uplaćivati na splitskoj Rivi (u šatoru) koji je postavljen od 3. do 18. prosinca 2012. u vremenu od 9 – 20 h.

Volontiraju razne udruge; Prijatelji Malog Isusa, učenici II. Gimnazije – Split (3.f razred) volontirali su u ovoj akciji 8.12. na Gospin i Stadlerov dan u vremenu od 13 do 20 h i 10.12. 

Opširnije »

Akcija “Imaj srce za siromašne” volontera župe sv. Pavla u Zagrebu

Utorak, 4. 12. 2012.

Dsc 0043

Uoči početka došašća, u subotu 1. prosinca 2012. Prijatelji Maloga Isusa i drugi volonteri animirali su u župi sv. Pavla u Zagrebu, karitativnu akciju pod geslom Imaj srce za siromašne na način što su u velikim centrima u kvartu, u  Konzumu i Intersparu cijeli dan od 7:30 do 18:45 prikupljali hranu. U provođenju akcije sudjelovalo je pedesetero osoba.

Opširnije »

Akcija Prijatelja Maloga Isusa
Za jednu obitelj koja je htjela ostati anonimna

Subota, 16. 6. 2012.

ŽABLJAK: Sestre Služavke Malog Isusa i prijatelji Malog Isusa aktivno sudjeluju u „Projektu našeg srca“, prikupljaju određena novčana sredstva koja potom uruče potrebitima. Ove godine, za XV. susret Prijatelja Maloga Isusa, skupljen je novčani prilog za jednu obitelj iz župe Žabljak koja je željela ostati anonimna. Neka ljubav i velikodušnost PMI sve više cvate i donosi plodove koji će Maloga Isusa veseliti. 

Opširnije »

Akcija Prijatelja Maloga Isusa
Obitelj Ćorić

Ponedjeljak, 25. 4. 2011.

obitelj_coric

U obitelj Tihane i Nike Ćorić iz Odžaka, također, ima četvero djece: Jozo (rođen1998.), Iva (rođena 2000.), Nikolina (rođena 2005.) i David (rođen 2006.). Oba roditelja su bez posla. Majka Tihana se liječi od raka.

Opširnije »

Akcija Prijatelja Maloga Isusa
Obitelj Medić

Četvrtak, 7. 4. 2011.

obitelj_medic

Roditelji  Kristijan i Mara Medić iz  župe Odžak imaju četvero  djece: Kristijana (rođena 1998.), Pero (rođen 1999.), Gabrijel (rođen 2002.) i Manuel (rođen 2004). Najmlađi sin Manuel ima srčanih smetnji. Zbog sporijeg rasta i razvoja operacija srca mu je odgođena do puberteta.  Otac je bez posla,  a majka radi kao čistačica i čuva dvoje starijih ljudi. Majka svojim radom uzdržava cijelu obitelj i školuje četvero djece. Za majku Maru to je iscrpna zadaća koja nadmašuje njezine snage.

Opširnije »

Violeta Vidović

Ponedjeljak, 31. 1. 2011.

vileta_vidovic

U našoj sredini postoje roditelji, koji nose u srcu velike boli i brige vezane uz život njihova djeteta. Jedni od njih su Danijela i Anđelko, roditelji male Violete Vidović iz Gromiljaka, rođene 26. 12. 2009. godine. Rođenje novog djeteta u obitelj Vidović unosilo je radost koja se pomiješala s tugom kad su saznali da Violeta ima zdravstvenih teškoća - HYDROCEPHALUS INTERNUS.

Opširnije »

Tomislav Pecirep

Utorak, 30. 11. 2010.

tomislav_pecirep

Tomislav Pecirep je dječak koji boluje od šećerne bolesti. Rođen je 22. rujna 1999. godine  u Mostaru. Živi sa samohranom majkom i bakom u Kiseljaku. Majka je bez novčanih primanja i žive od bakine mirovine koja iznosi 170,00 KM. U četvrtoj godini Tomislav je obolio od šećerne bolesti – diabetes mellitus tip I. Prima inzulin i radi uvida u razinu šećera troši mnogo trakica ACCU – CHEK (AKTIVE) od 50 komada.

Opširnije »

Danijel Stanković

Četvrtak, 14. 10. 2010.

danijel_stankovic

Danijel Stanković  ima 4 godine, živi u Žepču s roditeljima i bratom.  Boluje od cerebralne paralize. On je drago, lijepo i simpatično dijete kojemu su uskraćene radosti djetinjstva, jer ne može hodati. Odnedavno je počeo puzati i samostalno sjediti. Prije dvije godine započeo je liječenje u Hrvatskoj, u Zagrebu kod liječnice Milene Stojčević – Polonne. Jedan sat terapije stoji  350,00 HKN, a mjesečno zna imati 6 – 7 sati terapije.

Opširnije »

Davor Lišnjić

Srijeda, 11. 8. 2010.

davor_lisnjic

"Ja sam Davor Lišnjić. Rođen sam 26. 03.1983.g. sa tjelesnim oštećenjima. Uspostavljena je dijagnoza Paraliysis cerebralis, Tetraparesis spastica, ... Zbog tih bolesti sam od rođenja invalid koji se kreće uz pomoć invalidskih kolica i pratnje druge osobe. Živim sa majkom i bratom. Otac mi je umro mlad sa svojih 40 godina.

Opširnije »