Misijske djelatnosti

Koji zavjetuju evanđeoske savjete neka iznad svega traže i ljube Boga koji nas je prvi ljubio (usp. 1 Iv 4, 10), i neka u svim životnim okolnostima njeguju život s Kristom u Bogu sakriven (usp. Kol 3, 3).
Odatle izvire i svim žarom pokreće ljubav prema bližnjemu za spasenje svijeta i za izgradnju Crkve. Ta ljubav treba da oživljava i upravlja cjelokupno provođenje evanđeoskih savjeta.

(Perfectae caritatis, 6.)

Slijedeći volju Crkve i svoga oca Utemeljitelja, naša družba sudjeluje u evangelizaciji onih naroda kojima evanđelje nije još naviješteno. Radi toga ćemo gajiti misionarski duh među pripravnicama i sestrama. Molit ćemo za misije i sestrama, koje osjete misionarsko zvanje, omogućiti djelovanje u misijskim područjima.

Naš duhovni otac Utemeljitelj bio je sav prožet željom za ostvarenje jedinstva Crkve - da svi budu jedno (Iv 17, 11). Zato naša družba surađuje u nastojanju Crkve da se stvori sveto jedinstvo i najspremnije se uključuje odgojem i radom sestara u pothvate ekumenskoga gibanja.

(Iz Konstitucija)

Dosadašnje akcije:

Otvorena 18. misijska izložba u Kući Navještenja na Gromiljaku
Imaj srce za Haiti

Subota, 3. 12. 2016.

A

U subotu, 3.prosinca 2016., u organizaciji sestara Služavki Malog Isusa u zajedništvu sa svojim animatorima Prijatelja Malog Isusa i volonterima iz Gromiljaka otvorena je XVIII. misijska izložba pod nazivom: “Imaj srce za Haiti”.

Opširnije »

Prodaja advenskih vijenaca
Prijatelju imaj srce za Haiti

Nedjelja, 27. 11. 2016.

Vv  large

U nedjelju, 27. studenog 2016., u organizaciji sestara Služavki Malog Isusa u zajedništvu sa svojim animatorima Prijatelja Malog Isusa iz Gromiljaka upriličena je prodaja adventskih vijenaca pod nazivom: “Imaj srce za Haiti”.

Opširnije »

Prodajna izložba u Katunima

Srijeda, 16. 12. 2015.

1a

Treće adventske nedjelje, u župi Katuni – Kreševo, Prijatelji Maloga Isusa i njihovi podupiratelji  priredili su humanitarno-prodajnu izložbu svojih rukotvorina. Prodavali su se domaći kolači, ukrašeni pladnjevi, božićni nakit, molitvice Malomu Isusu, narukvice i prirodni melem.  Prihod je namijenjen potrebama našeg mještanina don Danka Litrića koji djeluje u Ruandi.

Župljani su se srčano odazvali ovoj akciji i prepoznali su da ponuđene sitnice na štandu mogu biti prigodan božićni dar kojim će razveseliti svoje bližnje. Isto tako, na ovaj su način svi sudionici bili mali nositelji božićne radosti onima najpotrebnijima u Ruandi.

Anđelka Čizmić, PMI

Opširnije »

Otvorena misijska izložba na Gromiljaku

Subota, 28. 11. 2015.

1

U subotu, 28. studenog 2015. godine, u 16 sati otvorena je sedamnaesta misijska izložba na Gromiljaku. Moto ovogodišnje misijske izložbe je bio „Imaj srce za Haiti“. Izložbu je otvorio don Ivan Bebek – župnik iz Prisoja – koji se prisjetio prvog susreta sa sestrama Služavkama Maloga Isusa. 

Opširnije »

Misijsko prodajna izložba

Petak, 27. 11. 2015.

W

U svetištu Gospe od Pojišana u Splitu, večeras je započela  misijsko-prodajna izložba . Otvaranju izložbe prethodila je molitva krunice i slavljene sv. mise za misionare i misionarke na svih pet kontinenata. Pjevanje su predvodili PMI-a Druge gimnazije u Splitu.

Opširnije »

Imaj srce za Misije

Srijeda, 11. 11. 2015.

Ususret božićnom Otajstvu, na početku nove Liturgijske godine i Godine Milosrđa, sestre Služavke Maloga Isusa i vanjski suradnici Društva Prijatelja Malog Isusa (PMI-a) organiziraju Misijsku prodajnu izložbu u velikoj dvorani   "Sv. Leopold Mandić" u župi Gospe od Pojišana u Splitu od 27. do 29. studenog 2015.

Otvaranju 27. studenog prethodi uvodni program u 16 i 45, Misijska krunica za misionare diljem svijeta te Euharistijsko slavlje.

U subotu i nedjelju izložba je otvorena od 8 do 20 sati.

Prilog je namijenjen dječjem sirotištu " Alojzije Stepinac " na Haitiju gdje rade kao misionarke i sestre Služavke Malog Isusa te za siromahe u Tanzaniji gdje već više od 40 godina djeluje kao misionar don Ante Batarelo. U toj misiji u izgradnji je i crkva koja će biti posvećena bl. Alojziju Stepincu

   s. Dolores Brkić-pročelnica DPMI-a

Opširnije »

Imaj srce za misije
Svi prikupljeni prilozi namijenjeni su za potrebe dječjeg doma u Beninu i dječjeg doma "Alojzije Stepinac" na Haitiju

Petak, 16. 10. 2015.

Dsc 0105  large

U tjednu za 89. svjetski dan misija, 16. listopada 2015. godine u samostanu "Antunovac" postavljena je misijska prodajna izložba u kojoj su sudjelovali PMI i sestre. U župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Novoj vesi, otvorenju izložbe prethodio je misijski pretprogram.

Opširnije »

Humanitarna izložba za misije

Ponedjeljak, 1. 12. 2014.

1

Prijatelji Malog Isusa zajedno sa sestrama Služavkama Malog Isusa splitske Provincije organizirali su trodnevno humanitarnu izložbu za misije pod geslom  ''Imaj srce''.    

Opširnije »

Imaj sre za Ayiti
Dječji dom Alojzije Stepinac

Ponedjeljak, 20. 10. 2014.

Dsc 0121

U petak, 17. listopada uoči Misijske nedjelje, u samostanu Antunovac u Novoj Vesi u Zagrebu , otvorena je misijska izložba pod geslom Imaj srce za Ayiti, Dječji dom Alojzije Stepinac. Samom otvaranju izložbe prethodio je prigodni misijski program u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja. Na početku programa sve prijatelje misija pozdravila je s. Katarina Penić Sirak, provincijska glavarica. Osim članova DPMI-a iz zagrebačkih župa, na otvorenje izložbe stigli su i članovi DPMI-a iz Kloštra Podravskog i Podravskih Sesveta . Cjelovečernji program pjesmom su animirala djeca iz Podravskih Sesveta predvođeni s. Karmen Hajdinjak. Uz PMI bilo je prisutno više sestara SMI na čelu sa s. Radoslavom Radek, generalnom poglavaricom.

Opširnije »

“Tebi dar od mene” - misijska izložba

Srijeda, 4. 12. 2013.

100 7594

„Tebi dar od mene“, naziv je petnaeste misijske izložbe koju su organizirale sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa od 30. studenog do 4. prosinca 2013. godine u Kući Navještenja u Gromiljaku. Sve prihode ove izložbe sestre posvećuju sirotištu „kardinal Stepinac“ na Haitiju, u glavnom gradu Port-au-Princeu, kamo početkom iduće godine odlaze u misije dvije sestre Služavke Maloga Isusa: sestra Liberija Filipović i Ana Uložnik.

Opširnije »

“S ljubavlju braći u Tanzaniji” - misijska izložba

Srijeda, 4. 12. 2013.

Bez naziva

Sestre Služavke Malog Isusa splitske Provincije i njihovi vanjski suradnici Prijatelji Malog Isusa organizirali su humanitarnu izložbu, a prihode izložbe poslat će  našim misionarima u Tanzaniji, svećenicima splitsko-makarske nadbiskupije: don Anti Batareli, don Nikoli Sariću i don Draženu Klapežu, za potrebe njihovih siromašnih vjernika. Provincijska pročelnica Prijatelja Malog Isusa s. Dolores Brkić osmislila je ovu akciju i njezin program. Sestre vjeroučiteljice angažirale su Prijatelje Malog Isusa u svojim sredinama u realiziranju akcije.

Opširnije »

Imaj srce za Gahangu

Petak, 18. 10. 2013.

Dsc 0173

Imati srca za sestru i brata u potrebi, životni je zadatak svakog kršćanina. Nebrojeno je načina i prilika gdje i kako se Isusova poruka može provesti u djelo. Po daru služenja koje smo primile od Duha Svetoga, mi duhovne kćeri sluge Božjega Josipa Stadlera, sestre Služavke Maloga Isusa sa svojim vanjskim suradnicima Prijateljima Maloga Isusa , u samostanu Antunovcu  u Zagrebu uz svjetski misijski dan postavile smo prigodnu prodajnu izložbu pod geslom Imaj srce za Gahangu.

Opširnije »

“Da svi imaju kruh svagdanji”
Misijska izložba u Gromiljaku

Subota, 15. 12. 2012.

1

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa i Prijatelja Maloga Isusa otvorena je 15. prosinca 2012. u Kući Navještenja u Gromiljaku misijska prodajna izložba koja se održava pod motom: Da svi  imaju kruh svagdanji. Veliki broj  ljudi odazvali su se pozivu na otvorenje izložbe, na kojoj su mogli kupiti originalne i vrijedne božićne poklone, kao što su božićne ikebane, božićni kolačići, razni darovi, igračke, rukotvorine, ukrasne svijeće, svijećnjaci, odjeća, obuća. Sva sredstva prikupljena od prodaje bit će namijenjena za nastavak misijskog djela pokojne sestre Lukrecije Mamić – Pomoć izgladnjeloj djecu u misiji Butare – Ruanda.

Opširnije »

Imaj srce za projekt Esmeraldas

Petak, 19. 10. 2012.

Dsc02272

ZAGREB: U našem misijskom hodu mi, sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa,  ove godine smo se zastavili u Ekvadoru u Južnoj Americi, kod sestara Službenica Milosrđa, po preporuci vlč. Antuna Štefana, ravnatelja Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. Projekt ima cilj pomoći djeci  samohranih majki u njihovom razvoju, obiteljima u zatvoru, zlostavljanima te s niskim socijalnim primanjima u četvrtima pokrajine Esmeraldas. Ovim projektom obuhvaćeno je crnačko stanovništvo – potomci afričkih robova.

Opširnije »

Misijska izložba “Dajite i dat će vam se!”

Subota, 17. 12. 2011.

17_12_2011_misijska_gromiljak_(1)

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa i Prijatelja Maloga Isusa otvorena je 17. prosinca 2011. u 15 sati u Kući Navještenja u Gromiljaku misijska izložba, jedanaesta po redu, koja se održava pod motom: Dajite i dat će vam se (Lk 6,38). Namijenjena za izgradnju srednje škole u misiji Kivum u Ruandi, gdje djeluje naš misionar fra Ivica Perić.

Opširnije »

“Imaj srce za Somaliju”

Subota, 22. 10. 2011.

izlozba_zg_2011_somalija_(1)

Misijsko poslanje je širenje Radosne vijesti i odgovorna zadaća svakog krštenika. Dar kojeg smo po krštenju primili želimo dijeliti dalje. U toj poslušnosti Duhu zajedno su sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa proteklih mjeseci marljivo pripremali u zajednicama i župama svoje „eksponate“ za misijsku prodajnu izložbu koja je otvorena 21. listopada u samostanu Antunovac povodom Svjetskog misijskog dana i slavljenja 121. rođendana Družbe.

Opširnije »

“Na izvoru ljubavi”

Utorak, 29. 3. 2011.

misijska_12_2010_stanic

Anto Stanić

Deveta dobrotvorna misijska izložba u Gromiljaku, pod nazivom Na Izvoru ljubavi, za Djelo svetog djetinjstva, u organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa, provincije Bezgrješnog začeća BDM i Prijatelja Maloga Isusa, otvorena je 18. prosinca 2010. godine u 15 sati u dvorani Kuće Navještenja – Gromiljak.  Prodajna misijska izložba namijenjena je potrebama života i školovanja djevojke Leticie i djece iz Tanzanije.

Opširnije »

“Pomozimo dobru da raste dalje”

Subota, 19. 12. 2009.

19_12_2010_izlozba

Provincijalna glavarica s. Marina Piljić

U Kući Navještenja u Gromiljaku otvorena je 19. prosinca 2009. godine osma prodajna misijska izložba s nakanom za Djelo svetog djetinjstva. Namijenjena je djeci sirotišta u Chipoli-Tanzanija i za školovanje djevojke  Florence Nakitende iz Kampale-Uganda. Kako se živi u sirotištu Chipoli-Tanzanija? U sirotištu Chipoli utočište je našlo 53 djece dobi od mjesec dana do deset godina.

Opširnije »

“Vratimo osmjeh djeci Ruande”

Nedjelja, 29. 11. 2009.

misijska_2009_samobor_(1)

Od 27. do 29. studenog 2009. godine u našem samostanu u Samoboru održana je prodajna misijska izložba. Moto izložbe bio je Vratimo osmjeh djeci Ruande. Izložbeno prodajne predmete postavile su same sestre sa puno truda i zauzetosti oko uspjeha same izložbe. Ponuđeni su bili različiti predmeti koji su pristigli iz zajednica naših sestara u Provinciji. Marljive ruke samih sestara napravile su puno toga lijepoga a neke su se odrekle osobnih stvari za dobro drugih. Bili su ponuđeni i lijepi ručni radovi koji su na izložbi bili i jako primijećeni i kupovani.

Opširnije »

“Imaj srce”

Petak, 21. 12. 2007.

22_12_2007_kongo

U kući Navještenja organizirana je dobrotvorna prodajna izložba. Motivacija i cilj velikodušnog rada je pomoć djeci u Kongu. Kongo je po veličini treća zemlja Afrike. Proteže se od obala Atlanskog Oceana prema unutrašnjosti Afrike. Ima oko 60 milijuna stanovnika , a 60% je katolika. Imaju dva plemena: Huti koji su došli s istoka i Tusi koji su došli iz Etiopije i doline Nila.

Opširnije »

“Sjeme nade za Ruandu”

Četvrtak, 21. 12. 2006.

22_12_2006

Salezijanac, don Danko Litvić, misionar, kaže: "Najgore je biti sit među gladnima!" Ruanda je zemlja sa tisuću brežuljaka. Strašni ratni vihor odnio je  tisuću tisuća života, stari kao i mladi, kao i nevine dječice. Tisuću djece ostalo je bez oca i majke u četiri osnovne škole. Zaista, strašno je biti siroče. Dobrotvornom prodajnom izložbom, odlučile smo – svojom solidarnošću pružiti bar "komadić kruha" sijući sjeme nade za njihove živote. Žar Božje ljubavi gori preko granica Bosanske zemlje, u daleku i nepoznatu Ruandu

Opširnije »

“Darujući primamo”

Srijeda, 21. 12. 2005.

22_12_2005

Misijska izložba je organizirana za Brazil. Želimo pomoči školi sv. Rafaela u Brazilu. Znajući da su školovani ljudi nada budućnosti, godine 2003. u Brazilu je osnovano društvo  "Sv. Rafaela". Njegov prvotni cilj je brinuti se za odgojne, kulturne i socijalne ustanove. Ono je i pokrovitelj škole sv. Rafaela. Moto škole je – "DJECU BOŽJU ODGAJATI ZA BOGA". Škola se nalazi u Sauzamiju, 25 km udaljeno od Anapolisa, koji broji 135 kuća. Većina učenika u školu dolazi sa sela, u jednom autobusu, kojeg su dobili od dobročinitelja. Školovanje za jedan mjesec je koštalo 16 eura po osobi, ali i to im roditelji nisu mogli plaćati, pa djeca ostaju neobrazovana.

Opširnije »

“Vidim, čujem, činim”

Utorak, 21. 12. 2004.

22_12_2004

Cjelokupni prihod ove izložbe ide za siromašnu djecu Benina u biskupiji Lokossa. Brojni prijatelji Malog Isusa i sve zajednice sestara služavki Malog Isusa Sarajevske provincije pripremali su svoje rukotvorine. Bogati duhovni sadržaj, pod vodstvom s. Marine Piljić, izveli su program najmlađi prijatelji misija. Nacionalni ravnatelj PMD-a  B i H vlč. Tomo Knežević pohvalio je odgovoran odnos sestara služavki Malog Isusa prema misijskom poslanju crkve, što se ugrađuje i ova već tradicionalna misijska izložba.

Opširnije »

“Za Božić udovičin novčić”

Utorak, 2. 12. 2003.

22_12_2003

CENTRE ENERGIJE naziv je doma kojeg vode redovnici Duha Svetog. Među njima se nalazi jedan redovnik Hrvat – pater- Ante Šiško iz Brodskog  Vinogorja. Centar je namijenjen za 40 štićenika. Preko dana u centru  boravi oko 120 osoba. Mali i mladi beskućnici u centru nalaze svoj dnevni boravak, školovanje i hranu. Za njih je i malo puno, jer nemaju ništa doli Božju providnost  kroz našu ljubav i solidarnosti!

Opširnije »

“Srcem do siromaha”

Nedjelja, 22. 12. 2002.

23_12_2002

Katolička crkva u Moldaviji, živi sa pravoslavnom crkvom koja je tu veča. Godine 2001. , u glavnom gradu Kišinev, utemeljena je crkva, dok je u drugim gradovima još skrovita. Na pitanje : Zašto pomoć  Moldaviji, odgovorila je zajednica Sestra Sl. M. I. Odluka Francesca d Alfonso iz Italije da pođu u Bosnu i pomogne najpotrebnijima.Za vrijeme rata Za vrijeme rata u lijepoj Bosni , Francesco je pomagao  našem narodu koji je bio ugrožen. PMI i sestre SMI – Sarajevske Provincije, žele  uzvratiti pomoć Francescu, koji je otišao u Moldaviju da pomogne svojom solidarnošću one koji su na rubu egzistencije.

Opširnije »