Vijesti

Sarajevska provincija

Stadlerovo u studenom 2017.

Četvrtak, 9. 11. 2017.

Dan sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera obilježen je u srijedu, 8. studenog 2017. sati u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Molitvenu pripravu za euharistijsko slavlje animirale su sestre Služavke Maloga Isusa i djeca Stadlerova dječjeg Egipta, a pridružili su se i brojni hodočasnici iz župe Imena Marijina s Gromiljaka, predvođeni sestrama Služavkama Maloga Isusa koje djeluju u istoj župi, zatim bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu, Prijatelji Maloga Isusa i drugi vjernici.

Euharistijsko slavlje u 18.00 sati predslavio je vlč. Marko Mikić, vicerektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa uz suslavlje mons. Pave Jurišića, postulatora kauze sl. Božjega nadbiskupa Stadlera, o. Dominika Kristijana Gerbića, OP i don Marka Šutala, svećenika Trebinjsko-mrkanske biskupije, te asistenciju bogoslova.

Vlč. Mikić je u prigodnoj propovijedi između ostalog podsjetio prisutne na riječi uzoritog nadbiskupa Vrhbosanskog Vinka kardinala Puljića koje je uputio svećenicima, redovnicima i vjernicima nadbiskupije prigodom pokretanja kauze za proglašenje blaženim prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera te naglasio da je Stadler osoba kojom se trebamo, smijemo i možemo ponositi, utjecati u zagovor i slijediti primjer života i svetosti.

Po završetku popričesne molitve svi prisutni su se uputili na grob sluge Božjega gdje su izmolili prigodne molitve i svoje nakane predali Bogu po rukama nadbiskupa Stadlera, s nadom da će uskoro biti uzdignut na čast oltara.

s. M. Jelena Jovanović


Galerija slika

Img 3911
Img 3840
Img 3848
Img 3850
Img 3857
Img 3877
Img 3888
Img 3902
Img 3904
Img 3907