Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Održan susret animatora za duhovna zvanja

Petak, 22. 9. 2017.

MLADI, VJERA I ZRELO RAZLUČIVANJE POZIVA

U organizaciji Vijeća za sjemeništa i duhovna zvanja Hrvatske biskupske konferencije od 19. - 21. rujna 2017. godine u Duhovnom centru Sestara Malog Isusa Kuća Navještenja u Gromiljaku (BiH) okupili su se na svoj godišnji susret animatori duhovnih zvanja, predstavnici naših nadbiskupija i biskupija, te muških i ženskih redovničkih zajedica, predvođeni predsjednikom ovog Vijeća, mons. Marinom Barišićem, nadbiskupom metropolitom splitsko-makarskim. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Slavlje Velike Gospe i redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa

Utorak, 15. 8. 2017.

U utorak, 15. kolovoza, 2017. godine, sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske provincije svečano su proslavile svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije i slavlje redovničkih zavjeta u samostanu Sv. Josipa u Vitezu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovne vježbe sestara Služavki Malog Isusa u Kući Navještenja

Ponedjeljak, 14. 8. 2017.

 

Svake godine darovano nam je vrijeme u kojem možemo intenzivnije boraviti s Gospodinom u tišini i miru. I ovaj put na duhovnim vježbama u našem DC Kući Navještenja u Gromiljaku okupile su se 24 sestre kako bi iskoristile to vrijeme milosti i radosti. Osim nas sestara Služavki Malog Isusa, s nama su bile i dvije sestre Euharistinke iz Makedonije. Kroz 6 dana duhovnih vježbi vodio nas je p. Marijan Zubak, svećenik misionar Predragocjene Krvi Kristove. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

U pohod župi Uznesenja BDM Prisoje

Nedjelja, 18. 6. 2017.

U ranim jutarnjim satima, 18. 06. 2017. god. s. Danica Bilić, s. Manda Pršlja i dvije pripravnice: Anela Oborović i Ivka Martinović uputile su se prema Prisoju u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je sakrament sv. Potvrde primilo 30 krizmanika, a posebnost među krizmanicima je djevojka Marija Ivančić, koja se odlučila odzvati na Gospodinov poziv u naš samostan sestara Služavki Malog Isusa.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sveta misa zahvale za život i služenje sestara u samostanu “Egipat”

Nedjelja, 18. 6. 2017.

U nedjelju 18. lipnja 2017, godine, u samostanu Egipat, zajednica sestara na čelu s provincijskom glavaricom s. Marija Anom Kustura, na poseban način zahvalila je Bogu za život i služenje pet sestara koje su dobile premještaj i poslanje u drugim zajednicama sestara sarajevske provincije. To su: s. M. Admirata Lučić, s. M. Anđa Vranješ, s. M. Hinka Rogalo, s. M. Petra Andreić i s. M. Klara Jerković.

Cijeli članak »

« prethodna   sljedeća »