Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Trideset djevojaka provelo vikend sa sestrama Služavkama Maloga Isusa

Petak, 22. 5. 2015.

Tridesetak djevojaka iz Prisoja, Viteza, Novog Travnika i Gromiljaka okupilo se u petak poslije podne, 22. svibnja 2015. godine, u „Kuću Navještenja“ na Gromiljak kako bi provele vikend sa sestrama Služavkama Maloga Isusa. Voditelji susreta bili su vlč. Jakov Kajinić – duhovnik u Vrhbosanskom Bogoslovnom Sjemeništu u Sarajevu i s. M. Danica Bilić, voditeljica duhovnih susreta. Tema na koju se odvijao susret bila je: „Životna melodija“.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stručni seminar odgajatelja u predškoliskim ustanovama

Subota, 16. 5. 2015.

Suvremeni pogledi na praksu ranoga i predškolskog odgoja

U organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH u subotu, 16. svibnja 2015. s početkom u 9.30 sati održan je stručni seminar u prostorijama Dječjeg vrtića Sv. Josip u Mostaru. Na seminaru su bili prisutni odgajatelji iz svih katoličkih vrtića u Bosni i Hercegovini. Iz naših zajednica bile su sestre s djelatnicama iz Sarajeva, Viteza i Mostara.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Majčin dan u Dječjem vrtiću ”Srce”, Sarajevo

Srijeda, 13. 5. 2015.

U srijedu 13. svibnja 2015. godine u Sarajevu „Dječji vrtić Srce“ proslavili smo Majčin dan pod motom „MARIJO TI MAJKA SI NAŠA“. Program slavlja ispred glavnog ulaza u kuću (vrtić), započeo je pjesmom „Evo nas pred tobom Marijo…“ koja je odjekivala sve do glavne ulice da su se pored okupljenih brojnih roditelja zaustavljali i prolaznici, te slušali i promatrali dječje glasove i pokrete. Djeca su još izvela par recitacija, plesova i pjesmica, koje su razveselile njihove roditelje, a posebno izmamile suze kod svojih milih mama. Uz program slavlja priređen je i roštilj, dakako uz pomoć roditelja, njihovo velikodušno sudjelovanje, zajedničku suradnju. Sve je to pridonijelo radosnom, opuštenom, obiteljskom ozračju.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Hodočašće u Lurd

Nedjelja, 10. 5. 2015.

Od 3. do 10. svibnja 2015. godine vjernici iz župe katedrala Presvetog Srca Isusova hodočastili su u Lurd. Hodočašću su se pridružili i vjernici iz ostalih sarajevskih župa, redovnice: sestra Karmelićanka, sestra Franjevka, sedam sestara Služavki Malog Isusa: s. M. Anica Matoševi, s. M. Anita Rajić, s. M. Paskvalina Santro, s. M. Damjana Crnković, s. M. Bernardina Šarić, s. M. Vera Bilješko, s. M. Manda Pršlja, te svećenici: pater Krešimir Đaković, vlč. Marinko Perković, vlč. Marko Jukić, te naš katedralni župnik vlč. Marko Majstorović, kojem ujedno zahvaljujemo za organizaciju ovog hodočašća.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u svibnju, 2015.

Petak, 8. 5. 2015.

Dan sluge Božjega Josipa Stadlera, u mjesecu posvećenom Onoj koju je poslije Stvoritelja najviše ljubio i smatrao svojom Majkom, obilježen je slavljem svete Mise u 18.00 sati u sarajevskoj prvostolnici i molitvom za proglašenje sluge Božjega blaženim.

Cijeli članak »

sljedeća »