Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Proslava Misijske nedjelje u župi Lug Brankovići

Nedjelja, 19. 10. 2014.

U župi Lug Brankovići 19. listopada obilježena je "Misijska nedjelja" na više načina a k tomu je prethodilo i duže vrijeme. Prethodni tjedan na našim vjeronaučnim susretima imali smo prigodne kateheze na kojima smo upoznati o misijskom poslanju i bolje smo razumjeli Papinu poruku za ovaj Svjetski dan misija, "Svi su Gospodinovi učenici pozvani poticati radost evangelizacije".

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Odgojiteljice zajedno u edukaciji

Subota, 11. 10. 2014.

Sestre Služavke Maloga Isusa u BiH djeluju u tri odgojno-obrazovne ustanove: u Sarajevu, Vitezu i Mostaru. Na prijedlog Povjerenstva za odgoj djece u odgojno-rehabilitacijskim ustanovama, a u organizaciji Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama „Sveta Obitelj“ na čelu sa s. Krunoslavom Adžamić, 11. 10. 2014. godine u Mostaru sastale smo se mi sestre i djelatnici iz zajednica u kojima se odvija odgojno-obrazovni rad sa djecom.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Radostan događaj u Rimu

Ponedjeljak, 6. 10. 2014.

Naše putovanje u Vječni grad povezano je sa sestrom Marinom Perić koja je 6. listopada o. g. na Papinskom Salezijanskom Sveučilištu obranila svoj magistarski rad na temu: Odgajati adolescente u vjeri u obitelji, a odnosi se na odgojno - pastoralnu ponudu Društva Prijatelji Maloga Isusa u Bosni i Hercegovini.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Susretom u Gromiljaku posijano sjeme za kvalitetniji bračni i obiteljski život

Nedjelja, 5. 10. 2014.

U organizaciji Hrvatske zajednice bračnih susreta, tijekom vikenda, od 3. – 5. listopada 2014., u Kući Navještenja u Gromiljaku, održan je prvi susret bračnih parova u BiH. Susretu je sudjelovalo sedam bračnih parova iz Sarajeva i Travnika, dvije časne sestre Služavke Malog Isusa i jedan svećenik (pater Mato Anić, SJ). U nazočnosti bračnih parova susret su vodili: pater Josip Sremić, SJ. (Opatija), te bračni parovi: Ivanka i Milan Došlin (Matulji), Žaklina i Darko Marčinković (Bjelovar) te Ljubica i Goran Thür (Požega).

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Povratak Euharistijskog Isusa

Srijeda, 1. 10. 2014.

Dana 14. svinja ove godine samostan sestara služavki Maloga Isusa Sveta Mala Terezija u Doboju zahvatila je bujica vode, poplavila podrum i prizemlje. Potopila je sve. Što nije odnijela, potpuno je uništila. Sestre i bolesne starice o kojima skrbe iskusile su strah i trpljenja kao i mnogi sugrađani. Danima su boravili u potkrovlju kuće.

Cijeli članak »

sljedeća »