Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Duhovna obnova za mlade - „Crkva, to smo ti i ja“

Nedjelja, 16. 11. 2014.

U okviru duhovnih programa koji se odvijaju u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, održana je duhovna obnova za djevojke od 14. do 16. studenog 2014. na temu: „Crkva, to smo ti i ja“. Predvoditelj je bio don Jakov Kajinić, duhovnik bogoslova na Vrhbosanskoj katoličkoj bogosloviji u Sarajevu i s. Danica Bilić, organizatorica duhovnih programa. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 28 djevojaka iz župa: Domanovići, Aladiniči, Livno, Uskoplje, Vitez i Gromiljak. Uz djevojke s navedenih župa sudjelovale su i kandidatice sestara Služavki Maloga Isusa iz Sarajeva, koje su radosnim svjedočenjem svoga zvanja oduševile djevojke i potakle ih na bolje razmišljanje o vjeri, a vjerujem i o duhovnom pozivu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo s hodočasnicima iz Omiša

Subota, 8. 11. 2014.

Svakog osmog u mjesecu u sarajevskoj katedrali euharistijskim slavljem i molitvom na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera obilježavamo dan njegova prijelaza u vječnost i molimo za proglašenje blaženim. Na Stadlerovo - 8 studenog 2014. godine ispunila se katedrala hodočasnicima iz Sarajeva i Omiša koji su stigli u pratnji župnika don Ljube Bodrožića i sestara Služavki Maloga Isusa: s. Servacije Mateljan, s. Nele Čalo, s.Salutarije Đula, s.Terezije Pervan i sestre Franjevke iz Omiša - s. Mladenke Matić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sveti dani sjećanja i zahvalnosti

Četvrtak, 6. 11. 2014.

Majka Crkva svake godine potiče svoju djecu na sjećanje i na molitvu za naše drage pokojne. U blizini groblja se doimalo da je svatko tko je ikako mogao pohitio je na groblje noseći svijeću ili cvijet. I mi smo pohodile grobove naših dragih i ponaosob grob našega oca Utemeljitelja, sluge Božjega Josipa Stadlera. Zahvalile smo dragom Bogu za njegov sveti život i milosti koje i danas po njemu živimo.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Animatori PMI Gromiljak predvodili klanjanje u župi Gromiljak

Srijeda, 29. 10. 2014.

U srijedu, 29. listopada 2014. godine, upriličen je – u Kući Navještenja na Gromiljaku – zajednički susret i klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje su vodili animatori Prijatelja Maloga Isusa (PMI) Gromiljak, a na klanjanju su sudjelovala djeca sedmoga i osmoga razreda, te srednjoškolci župe Gromiljak.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Biskup Željezna (At) pohodio zajednicu sestara u Samostanu “Egipat”

Ponedjeljak, 27. 10. 2014.

U ponedjeljak, 27. listopada 2014. msgr. dr. Egidije Živković, biskup Željezna (At) pohodio je zajednicu sestara u Samostanu Egipat. U pratnji je bio velečasnog Ivana Vertešića dekana hrvatskoga dekanata iz Gradišća, fra Lovre Gavrana provincijala Bosne srebrene i fra Bože Blaževića, župnika iz Grosswarasdorfa.

Cijeli članak »

sljedeća »