Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Proslavljena Gospa Lurdska - 25. svjetski Dan bolesnika – u Domu sv. Josip u Vitezu

Nedjelja, 12. 2. 2017.

U povodu svjetskog dana bolesnika i spomen-dana Gospe Lurdske u našem Domu sv. Josip u Vitezu slavili smo trodnevnicu jer je ove godine jubilarni dan posvećen bolesnima i medicinskom osoblju. Prije sv. mise molili smo molitve Gospi i častili je pjesmama s molitvom svete krunice. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslava Dana bolesnika u samostanu „Egipat“

Subota, 11. 2. 2017.

U subotu 11. veljače, 2017. godine, u jutarnjim satima okupili su se Prijatelji Malog Isusa, kao i bolesnici, koji su mogli toga dana doći na ovo dvostruko slavlje: Gospe Lurdske i Stepinčevo, u našu kapelicu - u samostan „Egipat“. Susret je započeo molitvom krunice, a bila je i prilika za sakrament sv. Ispovijedi.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u veljači, 2017.

Srijeda, 8. 2. 2017.

Dan spomena na slugu Božjega dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i molitve za njegovo proglašenje blaženim, obilježen je 8. veljače, 2017. godine u sarajevskoj katedrali. Molitvenu pripravu za euharistijsko slavlje u 18.00 sati animirale su sestre Služavke Maloga Isusa u 17.30 sati uz prisustvo djece iz Stadlerova dječjeg Egipta, bogoslovske zajednice Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, Prijatelja Maloga Isusa i drugih sarajevskih vjernika.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

KATEHEZE ZA MLADE

Utorak, 7. 2. 2017.

U sklopu priprema za susret hrvatske katoličke mladeži, koji će se ove godine održati u gradu Vukovaru 29. i 30 travnja, pod geslom Krist, nada naša u župi svetog Ivana Krstitelja u Lug Brankovićima kod Žepča svakog četvrtka organiziraju se kateheze za mlade. Voditelji kateheza su đakon vlč. Ante Vrhovac i s. Marinela Zeko. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Blago siromasima duhom njihovo je Kraljevstvo nebesko

Nedjelja, 29. 1. 2017.

U dogovoru sa župnikom vlč. Franjom Ivandić u župi Lug Brankovičima proslavljen je rođendan Sluge Božjeg Stadlera u nedjelju 29. siječnja, ne na sam dan 24. siječnja kako i pada. Razlog je upoznati veći broj vjernika na nedjeljnim svetim misama s budućim blaženikom.

Cijeli članak »

sljedeća »