Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Zajednica sestara Služavki Maloga Isusa u Mostaru proslavila 126. rođendan Družbe

Ponedjeljak, 24. 10. 2016.

U subotu, 22. 10.  2016., zajednica sestara Služavki Maloga Isusa proslavila je126. rođendan utemeljenja Družbe i njihova zaštitnika sv. Rafaela. Svetu misu u rehabilitacijskom centru „Sveta Obitelj“ predslavio je don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa. Slavlju svete mise nazočile su i sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica u Prozoru i Neumu te štićenici i osoblje Centra.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Pismo sestrama za Rafaelovo 2016.

Ponedjeljak, 17. 10. 2016.

Drage sestre,
poruku za ovogodišnje Rafaelovo vam pišem iz Port-au-Prince gdje sam u službenom pohodu našim sestrama Liberiji i Ani.Ova posjeta i boravak s njima mi daje mogućnost upoznati ovu zemlju, klimu, kulturu, narod, običaje. Radosna sam što mogu vidjeti i osjetiti kako sestre u ovoj kući, župi, biskupiji i gradu žive svoje posvećenje i karizmu našega Utemeljitelja.
I ovdje Crkva slavi Izvanredni jubilej – Svetu godinu Božjega milosrđa. I u toj širini i otvorenosti doživljavam ljepotu Crkve i snagu poruka Svetoga oca u ovoj prigodi.
Svetkovina Rafaelova u Godini milosrđa ima osobito značenje za našu Družbu, a tako i za svaku sestru. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovna obnova za sestre

Nedjelja, 16. 10. 2016.

 
U organizaciji Provincijalne uprave provincije Bezgrješnog začeća BDM i Povjerenstva za duhovnost, u subotu 15. listopada 2016. godine održana je duhovna obnova za sestre Služavke Maloga Isusa iz zajednica Slavonski Brod, Voćin, Maglaj, Doboj i Doloroza – Čardak.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Osnovci s Gromiljaka hodočastili sv. Jakovu Markijskom u Deževice

Subota, 15. 10. 2016.

U subotu, 15. listopada 2016. godine, u prijepodnevnim satima, grupa osnovac, točnije njih tridesetak predvođeni s. M. Danicom Bilić i nastavnicom Nikolinom Komšić uputili su se na petosatno hodočašće u svetište sv. Jakova Markojskoga u Deževicama. Uz gromiljačke osnovce i pojedini roditelji školaraca, također, su napravili zavjet te hodočastili sa svojom djecom. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Devetnica u čast svetom arkanđelu Rafaelu

Petak, 14. 10. 2016.

 
Milosrđe u životu sluge Božjega Josipa Stadlera
 
Devet dana molitve sa sestrama Služavkama Maloga Isusa
 
Sestre  Služavke Maloga Isusa i njihovi vanjski suradnici Prijatelji Maloga Isusa 15. listopada 2016., započinju devetnodnevnu molitvenu pripravu za rođendan Družbe.
Molitvena devetnica sadrži 14 molitveno-meditativnih susreta na temu: Milosrđe u životu sluge Božjega Josipa Stadlera. To je 14 divnih obličja Očeva lica preslikanih u Isusu i dušama njegovih učenika.
Želeći sa širom javnosti podijeliti duhovno blago Godine milosrđa sadržano u molitveno-meditativnim tekstovima naših sestara, nudimo ih u obliku knjižice s nazivom: Devetnica u čast svetom arkanđelu Rafaelu.
 
 

Prilog: Devetnica u čast sv. arkanđelu Rafaelu

Cijeli članak »

sljedeća »