Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Održana duhovna obnova za PMI, djecu i mlade u župi Gospa od Zdravlja u Neumu

Nedjelja, 22. 5. 2016.

Od 20.do 22. svibnja održana je duhovna obnova za PMI koju su organizirale SMI u župi Gospa od Zdravlja u Neumu. Voditeljica duhovne obnove je bila s. Marina Perić, pročelnica DPMI, a tema je glasila: “Stadlerovo milosrđe danas”.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u svibnju, 2016.

Nedjelja, 8. 5. 2016.

Sedma uskrsna nedjelja, 8. svibnja, 2016. g. u katedrali Srca Isusova proslavljena je i kroz spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa slugu Božjega dr. Josipa Stadlera. Sestre Služavke Maloga Isusa, zajednica vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa te vjernici grada Sarajeva okupili su se u sarajevskoj prvostolnici u 17.30 sati na zajedničku molitvu i razmišljanje o tjelesnom djelu milosrđa: utamničenika pohoditi koje je na temelju djela milosrđa i poslanica sluge Božjega J. Stadlera, priredila sestra M. Ana Marija Kesten.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE

Nedjelja, 8. 5. 2016.

Tema: „Hodite u ljubavi“ (Ef 5,2)

Gromiljak, 06. – 08. svibnja 2016.

U Kući Navještenja na Gromiljaku od 6.-8. svibnja 2016., sestre Služavke Malog Isusa su organizirale duhovnu obnovu pod nazivom "Hodite u ljubavi" na kojoj su sudjelovali mladi iz Gromiljaka, Kiseljaka, Kreševa, Sarajeva, Viteza te Crne Gore (Ulcinj, Bar, Zupci...). Voditelji duhovne obnove s. Marina Perić, don Simo Ljuljić te dr. Sanda D. Smoljo su u svojim predavanjima podsvijestili važnost ljubavi u životu svake osobe. Duhovna obnova je započela upoznavanjem sudionika gdje je svatko od njih rekao što za njega znači riječ ljubav.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

U nebesko kraljevstvo preselila se pokojna Janja Kobaš rođ. Janjić

Subota, 7. 5. 2016.

Nebeskom Ocu svidjelo se, na svetkovinu Uzašašća Kristova, 5. svibnja 2016., u vječni mir i blaženstvo pozvati Janju Kobaš, mamu naše s. M. Zlate Kobaš.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Hodočašće Gospi Olovskoj

Subota, 30. 4. 2016.

U subotu, 30. travnja 2016. godine, u Godini milosrđa, na inicijativu katedralnog župnika vlč. Marka Majstorovića nastavljena je višegodišnja tradicija da skupina hodočasnika ide pješice uoči prvog svibnja iz sarajevske katedrale Srca Isusova u 50 kilometara udaljeno Gospino svetište u Olovu.

Cijeli članak »

sljedeća »