Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Srcem do siromaha

Nedjelja, 23. 4. 2017.

Djeca i mladi župe Lug Brankovići u nedjelju 23. travnja na mali Uskrs donijeli su svoje misijske kasice, koje su znak i potvrda da su svojim odricanjem mislili na one koji imaju manje od njih. Misijske kasice su im bile podsjetnik i geslo srcem do siromaha. Ova gesta kršćanske ljubavi trajala je od Misijske nedjelje, gdje su djeca i mladi imali prigodu slušati prigodne kateheze o misijama i o misijskom poslanju do Bijele nedjelje (Mali Uskrs).

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Uzoriti kardinal Vinko posjetio djecu i sestre u kući Egipat

Utorak, 18. 4. 2017.

Na uskrsni ponedjeljak, 17. travnja 2017. godine, uzoriti Vinko kardinal Puljić nadbiskup i metropolita vrhbosanski, kao i prethodnih godina, posjetio je djecu Stadlerova dječjeg Egipta i sestre u samostanu Egipat te im čestitao slavlje Uskrsa. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Uskrsna poruka sestrama

Ponedjeljak, 17. 4. 2017.

Drage sestre!
Upravo sam se vratila iz crkve svetih Ćirila i Metoda pri našoj Bogosloviji. Svetom misom smo slavili Blagovijest. Pomilovala sam moći Svetoga križa što ih je Utemeljitelj donio i postavio pri ulazu u Crkvu, a onda sam molila kod oltara gdje je Presveti sakrament. Odjednom sam ugledala lijepi reljef Jaganjca i učas pomislila: ovu sliku poslat ću sestrama uz uskrsnu čestitku, jer je zacijelo isti prizor gledao naš otac Utemeljitelj, a vjerujem i sestre koje su godinama služile svećenicima i bogoslovima u ovoj odgojnoj ustanovi.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Na oproštaju od sestre M. Jozefine Bičvić

Subota, 15. 4. 2017.

Sestrinsko groblje Doloroza 15. 4. 2017.
 
Draga sestro Jadraka, predstavnice naše časne majke Radoslave, poštovani župniče, velečasni Pavo,  dragi svećenici i sestre svih zajednica, poštovana rodbino naše sestre Jozefine, draga braćo i sestre!
Dok vam svima zahvaljujem što ste došli moliti s nama za našu pokojnu sestru, zahvaljujem svima koji su nam pismenim putem iskazali sućut i tako dali počast našoj dragoj sestri.
Osobita mi je čast što vam u ime sestara Služavki Malog Isusa  mogu reći nekoliko crtica iz bogatog života naše drage sestre Jozefine. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

U kuću Nebeskoga Oca preselila se naša draga s. M. Jozefina Bičvić

Četvrtak, 13. 4. 2017.

U četvrtak, 13. travnja 2017. godine, preminula je u Gospodinu, u 89. godini života i u 58. godini redovništva, naša draga 
sestra M. JOZEFINA  BIČVIĆ 
 
Pokop drage pokojnice biti će u subotu, 15. travnja 2017. u 12,30 sati na sestrinskome groblju „Doloroza“ u Čardaku. Ispraćaj pokojne sestre Jozefine iz samostana „Sveti Josip“ u Vitezu je u četvrtak, 13. travnja 2017. u 16 sati. Sveta Misa zadušnica je u samostanskoj crkvi svetoga Josipa u Vitezu, 17. travnja o. g. u 8 sati. POČIVALA U MIRU BOŽJEM!

sljedeća »