Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Predstavljanje prvopričesnika

Nedjelja, 22. 2. 2015.

Na prvu korizmenu nedjelju u kojoj smo započeli našu osobnu pripremu i osobno odricanj u župi Lug Brankoviči obilježeno je predstavljanje prvopričesnika. Njih 16 započelo je svoju bližu pripremu za veliki da kada će po prvi puta hraniti se sa stola Gospodnjega.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Korizmena obnova u župi Prisoje

Nedjelja, 22. 2. 2015.

Na poziv župnika don Ivana Bebeka posjetile su u nedjelju, 21. veljače, župu Prisoje (Mostarsko-duvanjska biskupija) sestre Služavke Maloga Isusa: s. Danica Bilić i s. Marina Perić s pripravnicama Nikolinom Džavić., Valentinom Šunjić i Ivkom Martinović. Pri samom dolasku u Prisoje osjetile smo toplinu kojom zrači to mjesto. U župi nas je dočekao radosni župnik don Ivan, koji nas je srdačno pozdravio i iskazao radost zbog našega dolaska. U 16,30 sati predvodile smo i animirale s mladima križni put, nakon čega je slijedila sveta Misa i susret s vjernicima u župnoj dvorani.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovna obnova krizmanika

Subota, 21. 2. 2015.

Nadbiskupijski centar za mlade Ivan Pavao II organizirao je susret za krizmanike 21. veljače u katoličkom školskom centru Don Bosco u Žepču. Na ovom susretu sudjelovalo je 110 krizmanika iz tri župe, Žepče, Globarica i župa Lug Brankovići koji su bili najbrojniji 60 krizmanika.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Korizmena obnova PMI Gromiljak

Petak, 20. 2. 2015.

Prijatelji Maloga Isusa započeli su u petak 20. veljače 2015. godine s korizmenim duhovnim obnovama za mlade župe Gromiljak. Svoje uobičajene susrete, svakog drugog petka, oni tijekom korizme posvećuju razmišljanju o različitim temama.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Dan bolesnika u DSJ Vitez 2015.

Četvrtak, 19. 2. 2015.

Već 23 godine 11. veljače u mnogim zemljama svijeta obilježava se svjetski dan bolesnika. Utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II 1992. godine, kako bi skrenuo pažnju na bolesne i njihove probleme. Tako je i ove godine u našem Domu proslavljen Dan bolesnika koji je započeo duhovnim programom sa stanarima Doma i osobljem.

Cijeli članak »

sljedeća »