Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Rođendan Družbe

Petak, 24. 10. 2014.

„… Kako je … dan rođenja naše svete Kongregacije, tako se ponukanim i dužnim smatram pisati Vam,… i veseliti današnjem danu, kojemu je godine 1890. sam Gospodin Bog početnik. …Vas i sve ostale osobe u Betlehemu, Egiptu, … iz dna duše svoje blagoslivljam i sve u presvetom Srcu Maloga Isusa pozdravljam …“ 

Sluga Božji Josip Stadler 

 

Od tada, kroz protekle 124 godine, poslužujemo Dijete Isusa u njegovim miljenicima: malima, nemoćnima, izloženima nevoljama. Na zemaljskom hodočašću častimo nebeski lik svetoga arkanđela Rafaela, i molimo blagoslov  da nas i danas zajedno s  našim  Utemeljiteljem vodi i liječi. Sjedinjujemo glasove duše i zajedno kličemo:

Živio Mali Isus!

Živjela naša Družba!

Živio naš utemeljitelj – sluga Božji nadbiskup Josip Stadler!

Sarajevo, Rafaelovo 2014.

Sarajevska provincija

Oproštaj od našeg duhovnika, mons. Mije Perića

Utorak, 21. 10. 2014.

S vjerom u uskrsnuće i život vječni, na misijsku nedjelju 19 listopada 2014. u Domu Sveti Josip u Vitezu, u 81. godini života i 53. godini svećeništva, blago u Gospodinu, završio je svoj ovozemaljski život naš dragi mons. Mijo Perić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslava Misijske nedjelje u župi Lug Brankovići

Nedjelja, 19. 10. 2014.

U župi Lug Brankovići 19. listopada obilježena je "Misijska nedjelja" na više načina a k tomu je prethodilo i duže vrijeme. Prethodni tjedan na našim vjeronaučnim susretima imali smo prigodne kateheze na kojima smo upoznati o misijskom poslanju i bolje smo razumjeli Papinu poruku za ovaj Svjetski dan misija, "Svi su Gospodinovi učenici pozvani poticati radost evangelizacije".

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Odgojiteljice zajedno u edukaciji

Subota, 11. 10. 2014.

Sestre Služavke Maloga Isusa u BiH djeluju u tri odgojno-obrazovne ustanove: u Sarajevu, Vitezu i Mostaru. Na prijedlog Povjerenstva za odgoj djece u odgojno-rehabilitacijskim ustanovama, a u organizaciji Rehabilitacijskog centra za osobe s posebnim potrebama „Sveta Obitelj“ na čelu sa s. Krunoslavom Adžamić, 11. 10. 2014. godine u Mostaru sastale smo se mi sestre i djelatnici iz zajednica u kojima se odvija odgojno-obrazovni rad sa djecom.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Radostan događaj u Rimu

Ponedjeljak, 6. 10. 2014.

Naše putovanje u Vječni grad povezano je sa sestrom Marinom Perić koja je 6. listopada o. g. na Papinskom Salezijanskom Sveučilištu obranila svoj magistarski rad na temu: Odgajati adolescente u vjeri u obitelji, a odnosi se na odgojno - pastoralnu ponudu Društva Prijatelji Maloga Isusa u Bosni i Hercegovini.

Cijeli članak »

sljedeća »