U srcu u kojem nema žive nade, nema ni živog Krista

Jospi Stadler

Živjeti znači: voljeti i birati ono što se Bogu sviđa

Josip Stadler

Imaj prema Bogu srce djetinje, prema bližnjemu srce materinje, prema sebi srce sudačko

Josip Stadler

Nema ničega, čega ne bi mogla Marija od svoga Sina isprositi

Josip Stadler

Vjera je dragocjeno dobro, dragocjenije od svih dobara na zemlji

Josip Stadler


Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Korizmena Kateheza u svetištu Majke Božje Voćinske

Petak, 11. 4. 2014.

Požeška biskupija ima prekrasno svetište Majke Božje u Voćinu gdje žive i rade sestre SMI od 1994. g. Uz mještane tu su u velikim broju vjernici katolici koji su došli sa Kosova iz župe Letnica 1992. g. te manji broj prognanika iz Vojvodine i Bosne. Na poziv župnika vel Mladena Štivina i s. Pavke Dujmović, petak pred Cvijetnicu 11. travnja, u župnoj crkvi Voćin, i na filijali Ćeralije, Križni put, katehezu i susret sa PMI.a- predvodile su sestre iz Gromiljaka s. Danica Bilić i s. Ružica Ivić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

ODRŽAN „TEČAJ FILIP“ U GROMILJAKU

Nedjelja, 6. 4. 2014.

U periodu od 04. – 06. travnja u samostanu Sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku održan je ''Tečaj Filip'' za sve srednjoškolce iz Kiseljaka, Kreševa, Fojnice, Livna, Viteza, Novog Travnika i Stare Bile. Skupina mladih iz Zagreba pod vodstvom fra Josipa Blaževića novoizabranog provincijala Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, predstavila je program ''Tečaja Filip''. Osamdeset srednjoškolaca imalo je priliku slušati o važnosti Božje ljubavi, opasnosti grijeha, obraćenju, spasenju, utjecaju Duha Svetoga u životu vjernika.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

KRIŽNI PUT MLADIH ŽUPE IMENA MARIJINA – Gromiljak

Subota, 29. 3. 2014.

U subotu 29. ožujka rano u jutro ispred župne crkve Gromiljak okupilo se 48 mladih na prvi Križni put mladih od Gromiljaka - Deževica pod geslom „Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio“. (Iv,13,34) predvođeni s. Marinelom Zeko.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Radost susreta u župi Kandija kod Bugojna

Nedjelja, 16. 3. 2014.

U dolini Vrbasa prostire se mala župa Kandija, koja je stradala u domovinskom ratu. Župa se oporavlja kako u materijalnom tako i u duhovnom pogledu. Župnik don Pavo Nikolić pozvao je sestre služavke Malog Isusa iz Gromiljaka da posijete njegovu župu i da donesu radost djeci i mladima. Korizmeno jutro, nedjelja 16. ožujka 2014. U jutarnjim satima uputile su se s. Ružica Ivić i s. Danica Bilić u pastoralni pohod župi Kandija kod Bugojna.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

“Isuse hvala ti”, korizma 2014. sa PMI župe Gromiljak

Nedjelja, 16. 3. 2014.

Korizma je darovano vrijeme koje nas treba promijeniti da naš duh i tijelo kliču; „Isuse, hvala ti“. U korizmi smo pozvani na ustrajnu molitvu, post i dijela milosrđa. Sve je važno za naš duhovni rast. Ovo je vrijeme u kojem postimo od loših navika i dozvoljavamo da Bog progovori našem srcu.

Cijeli članak »

sljedeća »