Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Duhovne vježbe i slavlje redovničkih zavjeta

Nedjelja, 14. 8. 2016.

Duhovne vježbe u Kući Navještenja

Sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske provincije, od 7. do 13. kolovoza 2016. god. boravile su u Kući Navještenja na Gromiljaku, nedaleko od Sarajeva, gdje su pod vodstvom don Lusha Gjergjija, albanskog svećenika i generalnog vikara prizrenske biskupije, obavile duhovne vježbe i pripreme za slavlje redovničkih zavjeta.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Zahvaljuju Bogu na daru redovničkog života

Subota, 13. 8. 2016.

U svetoj godini – izvanrednog jubileja Božjega milosrđa, u župnoj crkvi Pohoda Blažene djevice Marije, Svetištu Gospe Voćinske, na uočnicu Velike Gospe, 14. 8 .2016., zavjetnim slavljem svete mise u 17 sati, sestre Služvke Maloga Isusa, zahvaljuju Bogu na daru redovničkog života. Na poseban način zahvaljuju sestre zlatne jubilarke i sestra koja se Bogu doživotno povećuje. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslavljen Dan sluge Božjega Josipa Stadlera

Ponedjeljak, 8. 8. 2016.

Dan sluge Božjega dr. Josipa Stadlera proslavljen je u katedrali Srca Isusova, gdje počivaju njegovi zemni ostatci, 8. kolovoza 2016. god. uz prisustvo sarajevskih vjernika, redovnica i veći broj sestara Služavki Maloga Isusa, koje su u sklopu duhovnih vježbi koje obavljaju u Kući Navještenja na Gromiljaku, hodočastile na grob svoga oca Utemeljitelja.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Devetodnevna priprava sestara Služavki Maloga Isusa za slavlje svetih zavjeta

Subota, 6. 8. 2016.

Na uočnicu Velike Gospe, 14. 8. 2016., u crkvi Gospe Voćinske u Voćinu sestre Služavke Maloga Isusa (SMI) proslavit će svoj zavjetni dan i posvećenje Bogu u redovničkome životu. Za taj dan pripremaju se duhovnim vježbama i molitvenom devetnicom.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovna priprava sestara juniorki za polaganje doživotnih zavjeta

Nedjelja, 31. 7. 2016.

Duhovna priprava za doživotne zavjete sestara juniorki naše Družbe održana je od 3. do 31. srpnja 2016. u generalnoj kući sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu.

O svom duhovnom hodu i napretku kroz mjesec dana sestre su napisale sljedeće: Došao je čas... ispunilo se vrijeme... pet godina je prošlo... i sada je tren da se sve sabere, promisli, učvrsti, pripremi i ojača za konačni „DA“.

Cijeli članak »

sljedeća »