Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Hodočašće sestara Služavki Maloga Isusa u svetište Milosrdnoga Isusa

Utorak, 21. 6. 2016.

U organizaciji župe katedrale Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, župnika vlč. Marka Majstorovića u suradnji sa Udrugom Sveta Zemlja Čitluk organizirano je hodočašće u Poljsku u SVETIŠTE MILOSRDNOG ISUSA od 14. do 20.lipnja, 2016.godine, za sve župljane grada Sarajeva, ali i drugih mjesta drage nam domovine BiH. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Blagoslovljeno gradilište i kamen temeljac Spomen kuće Sluge Božjega Josipa Stadlera

Ponedjeljak, 20. 6. 2016.

Na 14. godišnjicu početka procesa beatifikacije Sluge Božjega Josipa Stadlera, Đakovačko osječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Đuro Hranić, u ponedjeljak, 20. lipnja 2016., u 17 sati,blagoslovio je gradilište i kamen temeljacSpomen kuće sluge Božjega Josipa Stadlera – utemeljitelja Družbe SMI. - u župi Uznesenja BDM u slavonskobrodskom naselju Brodskom Vinogorju, u Rasadničkoj ulici, b.b.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Održan dječji kamp: “Ruka ljubavi”

Subota, 18. 6. 2016.

Gromiljak 15. - 18. lipnja 2016.

U Kući Navještenja u Gromiljaku se od 15. do 18. lipnja 2016. održao dječji kamp za djecu od prvog do šestog razreda osnovne škole pod motom „Ruka ljubavi“. Na kampu je sudjelovalo osamdesetak djece iz Gromiljaka, Kiseljaka, Busovače, Fojnice i okolice, a voditelji su bili Animatori Prijatelja Malog Isusa i s. Marina Perić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Ispraćaj u kuću nebeskoga Oca sestre M. Virgine (Jelene) Ninić

Srijeda, 15. 6. 2016.

U utorak, 14. lipnja 2016. godine zajednica sestara Služavki Maloga Isusa provincije Bezgrješnog začeća BDM ispratila je u kuću nebeskoga Oca s. M. Virginu Ninić. Nakon svete mise zadušnice, koja je služena, istoga dana, u 16 sati u samostanu Svetoga Josipa u Vitezu, pokopana je u 16,45 sati, u sestarskoj grobnici na groblju Dubravica u Vitezu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Milosrdni poput Oca

Utorak, 14. 6. 2016.

U Duhovnom centru Kuća Navještenja u Gromiljaku, od 8. do14. lipnja 2016. godine, sestre Služavke Maloga Isusa Sarajevske provincije pod vodstvom patera Zvonke Šeremeta, SCJ, sudjelovale su duhovnim vježbama na temu: Milosrdni poput Oca

Cijeli članak »

sljedeća »