Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Animatori PMI Gromiljak predvodili klanjanje u župi Gromiljak

Srijeda, 29. 10. 2014.

U srijedu, 29. listopada 2014. godine, upriličen je – u Kući Navještenja na Gromiljaku – zajednički susret i klanjanje pred izloženim Presvetim Oltarskim Sakramentom. Klanjanje su vodili animatori Prijatelja Maloga Isusa (PMI) Gromiljak, a na klanjanju su sudjelovala djeca sedmoga i osmoga razreda, te srednjoškolci župe Gromiljak.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Crkva to smo ti i ja

Subota, 25. 10. 2014.

U subotu 25. listopada u župi Lug Brankovići sestre Služavke Maloga Isusa iz Maglaja u dogovoru i podršku župnika don. Franje Ivandića organizirale su duhovnu obnovu za mlade. Na susretu se okupilo preko pedesetak mladih. Tema susreta bila je "Crkva to smo ti i ja".

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Rođendan Družbe

Petak, 24. 10. 2014.

„… Kako je … dan rođenja naše svete Kongregacije, tako se ponukanim i dužnim smatram pisati Vam,… i veseliti današnjem danu, kojemu je godine 1890. sam Gospodin Bog početnik. …Vas i sve ostale osobe u Betlehemu, Egiptu, … iz dna duše svoje blagoslivljam i sve u presvetom Srcu Maloga Isusa pozdravljam …“ 

Sluga Božji Josip Stadler 

 

Od tada, kroz protekle 124 godine, poslužujemo Dijete Isusa u njegovim miljenicima: malima, nemoćnima, izloženima nevoljama. Na zemaljskom hodočašću častimo nebeski lik svetoga arkanđela Rafaela, i molimo blagoslov  da nas i danas zajedno s  našim  Utemeljiteljem vodi i liječi. Sjedinjujemo glasove duše i zajedno kličemo:

Živio Mali Isus!

Živjela naša Družba!

Živio naš utemeljitelj – sluga Božji nadbiskup Josip Stadler!

Sarajevo, Rafaelovo 2014.

Sarajevska provincija

Radost proslave Rafaelova na Haitiju

Petak, 24. 10. 2014.

Na blagdan sv. Rafaela, zaštitnika drage nam Družbe, naše misli i sjećanja su se vratila na davnu 1890 god. kad su naše prve sestre u Sarajevu krenule na Put Ljubavi. Dolaskom u misije na Haiti, ove godine, bolje nego ikada, možemo si dočarati što to znači krenuti u službu najpotrebnijih, najsiromašnijih i to pod sigurnom i moćnom zaštitom sv. Rafaela. Zahvaljujemo Bogu za milost da se naša karizma ponovno rađa na još jednom mjestu, novom mjestu, drugačijem podneblju i kulturi, dalekom Haitiju.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Oproštaj od našeg duhovnika, mons. Mije Perića

Utorak, 21. 10. 2014.

S vjerom u uskrsnuće i život vječni, na misijsku nedjelju 19 listopada 2014. u Domu Sveti Josip u Vitezu, u 81. godini života i 53. godini svećeništva, blago u Gospodinu, završio je svoj ovozemaljski život naš dragi mons. Mijo Perić.

Cijeli članak »

sljedeća »