Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Pohod župi Prisoje

Nedjelja, 15. 10. 2017.

U osvitu novog dana 14.listopada 2017.godine dvije sestre Služavke Maloga Isusa: s.M. Danica Bilić i s.M. Manda Pršlja uputile su se sa pripravnicama; kandidaticom Anelom Oborović, kandidaticom Marijom Ivančić i kandidaticom Ivkom Martinović prema župi Prisoje. Cilj pohoda sestara Služavki Maloga Isusa župi Prisoje bio je da posvjedoče za Evanđelje i Isusa Krista. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Prvi sabor sestara Služavki Malog Isusa provincije BZBDM

Četvrtak, 12. 10. 2017.

U radosnom ozračju, kao i u radosti susreta jedne s drugom, u rano jutro 6. listopada 2017. godine u Kući navještenja na Gromiljaku otpočeo je Prvi sabor sestara Služavki Malog Isusa sarajevske provincije. Sabor će se održati u dva termina i dvije grupe. Prva grupa od 6. do 7. listopada 2017., i druga grupa od 10. do 11. listopada 2017.  Na saboru u prvoj grupi je sudjelovalo 35 sestara iz različitih zajednica iz čitave Provincije. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Susret sestara pročelnica i članica povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM

Četvrtak, 5. 10. 2017.

Susret sestara pročelnica i članica povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM održan je 5. listopada 2017. godine u duhovnom centru Kuća Navještenja na Gromiljaku pod presjedanjem provincijske glavarice s. Marije Ane Kustura. Nazočilo je dvadeset sestara raspoređenih u šest Povjerenstava koji imaju za cilj doprinijeti radu i rastu Provincije kroz ostvarivanje volje Božje i Božjih planova.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslavljena 75 – ta obljetnica dolaska sestara Služavki Maloga Isusa u Doboj (1942. – 2017)

Nedjelja, 1. 10. 2017.

Dobojskoj župi Presvetog Srca Isusova

U osvitu novoga dana, 30. rujna. 2017.godine sestre Služavke Malog Isusa iz Sarajeva: s. Suzana Malešić, predstojnica u samostanu „Egipat“ i zamjenica s. Provincijalke, s. Ljilja Marinčić, s. Emanuela Juričević, s. Manda Pršlja, prefekta i tri pripravnice: Marija Ivančić, Anela Oborović i Ivka Martinović uputile su se prema Doboju, gdje će sestre proslaviti patron svoga samostana, sv. Malu Tereziju. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Slavlje Svetog Rafaela s djecom i roditeljima

Petak, 29. 9. 2017.

Obilježavanje blagdana sv. Rafaela u samostanu sv. Josipa započeo je, 29. 9. 2017., obraćanjem  s. Marije  Ane Kustura provincijalne glavarice sestara Služavki Malog Isusa roditeljima  djece koja pohađaju naš vrtić . Roditelje je obavijestila o personalnim promjenama u vrtiću,  o promjenama u djelovanju vrtića po pitanju kolektivnog godišnjeg odmora koji je podijeljen na zimski i ljetni dio podjednako.

Cijeli članak »

sljedeća »