Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Duhovna obnova prosvjetnih djelatnika

Subota, 28. 3. 2015.

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku održana je u subotu, 28. ožujka 2015.godine, korizmena duhovna obnova za prosvjetne djelatnike na temu: Korizma je – pogledaj u vlastitu dušu. Više od pedeset prosvjetnih djelatnika iz osnovnih i srednjih škola s područja Kiseljaka, Gromiljaka, Brestovskog, Fojnice, Kreševa, Busovače, Viteza, Bile i Novoga Travnika nazočilo je lijepom događaju, koji je imao za cilj barem jedno poslijepodne, uoči Cvjetnice, posvetiti svojoj duši i na taj način pripremiti se za slavlje najvećeg kršćanskog blagdana – Uskrsa.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslavljen patron PMI i „Kuće Navještenja“ Gromiljak

Srijeda, 25. 3. 2015.

Prijatelji Maloga Isusa Gromiljak i sestre Služavke Maloga Isusa iz „Kuće Navještenja“ proslavili su u srijedu 25. ožujka 2015. godine svoj patron – svetkovinu Blagovijesti. Tom su prigodom PMI proslavili 20. obljetnicu djelovanja toga Društva u Crkvi. Slavlju je prethodilo trodnevno euharistijsko klanjanje na kojemu je sudjelovao velik broj djece i odraslih.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Patron Društva PMI-a u Sarajevu

Srijeda, 25. 3. 2015.

Za Blagovijest - patron Društva PMI, sestre, djeca i čalnovi društva PMI-a u samostanu Egipat u Sarajevu pripremiali su se trodnevnim svečanim euharistijskim klanjanjem, u kapelici samostana. Slijedili su tekstove tordnevnice pripravljene od Generalne uprave Društva PMI. Tijekom trodnevnice izmjenjivali su se animatori euharistjskog klanjanja. Prvi dan su animirale kandidatice s prefektom s. M. Marinom Perić, drugi dan sestre juniorke iz samostana Egipat i treći dan djeca Stadlerova Egipta - simpatizeri društva PMI.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Križni put od Lug Brankoviča preko Radunica do Globarica

Subota, 21. 3. 2015.

Dana 21. ožujka. 2015 upriličena je pobožnost križnog puta od župe Lug Brankovića, preko Radunica do župe Globarica. Sudjelovalo je oko 250 vjernika svih uzrasta, veliki broj mladih a među njima i Prijatelji Maloga Isusa.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Slavlje sv. Josipa u Vitezu

Četvrtak, 19. 3. 2015.

Sestre Služavke Maloga Isusa u samostan svetoga Josipa u Vitezu, 19. ožujka 2015. godine, euharistijskim slavljem u 17 sati svečano su proslavile zaštitnika samostana. Svečanu svetu misu slavio je župnik fra Marko Kepić s brojnim pukom, roditeljima s djecom montessori vrtića Sunce i sestrama iz samostana Svetog Josipa na čelu s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić i sestrama iz zajednica: Nabiskupija i samostan Egipat u Sarajevu, Kuća Navještenja u Gromiljaku i Dom Sveti Josip u Vitezu.

Cijeli članak »

sljedeća »