Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

“U školi Maloga Isusa po uzoru na Josipa Stadlera”

Subota, 24. 1. 2015.

Pod geslom „U školi Maloga Isusa po uzoru na Josipa Stadlera“ proslavljen je u subotu, 24. siječnja 2015. u župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu spomendan o 172. rođendanu i krsnom danu sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa. Misno slavlje kao i molitvu kod Stadlerova spomenika uz brodske svećenike na čelu s domaćim župnikom i upraviteljem svetišta Ivanom Lenićem predvodio je dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu mons. dr. Pavo Jurišić, postulator kauze za Stadlerovo proglašenje blaženim i svetim.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslava 172. rođendana sluge Božjega Josipa Stadlera

Subota, 24. 1. 2015.

Na spomendan sv. Franje Saleškog, biskupa i crkvenog naučitelja, 24. siječnja 2015., Družba sestara Služavki Maloga Isusa, Prijatelji Maloga Isusa i naša mjesna Crkva, imala je još jedan razlog za slavlje i zahvalnost Bogu. To je spomen na rođenje još jednog sveca, premda ne proglašenog, koji je prije 172 godine ugledao svjetlo dana u Slavonskom Brodu kako bi svojim životom proslavio Oca nebeskog.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovna obnova za mlade

Subota, 24. 1. 2015.

U povodu 172. obljetnice rođenja sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i utemeljitelja Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, održana je u Kući Navještenja sestara Služavki Maloga Isusa u Gromiljaku, 24. siječnja 2015. duhovna obnova za mlade na temu: „Stopama sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera“.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Ocu Utemeljitelju za 172. rođendan

Subota, 24. 1. 2015.

TI SI TU …

Kroz zime i ljeta,
proljeća i jeseni,
ti si s nama …
Ni danas nije
uminuo lik tvoj,
presušile nisu
tvoje riječi …
U duši nam je
tvoj pogled,
divimo se tvomu
životu i djelu …
Tvoje geslo i danas
vodi nas,
tvoja poniznost
još je primjer nama …
Utemeljitelju dragi,
Oče naše sirotinje …
Srca ti naša
čestitaju ovaj dan,
tvoj 172. rođendan …

SMI

Sarajevska provincija

Održan Božićni koncert u Gromiljaku

Nedjelja, 28. 12. 2014.

Na blagdan svete Obitelji, 28. prosinca 2014. godine, održan je Božićni humanitarni koncert u Gromiljak. Koncert je održan u Osnovnoj školi Gromiljak s početkom u 19 sati. Moto koncerta je bio „...da budeš sretan“.

Cijeli članak »

sljedeća »