Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Služavke Maloga Isusa na Europskom susretu o djelima milosrđa

Nedjelja, 18. 9. 2016.

Na Europskom susretu o djelima milosrđa održanom u svećeničkom domu u Sarajevu, od 15. do 18. rujna 2016. god., u organizaciji Komisije Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) „Caritas in Veritate“ i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, uz brojne predstavnike raznih crkvenih organizacija koje se bave djelima milosrđa sudjelovala je i zajednica sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije, na čelu sa s. M. Admiratom Lučić, provincijskom glavaricom. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovna obnova za sestre

Subota, 17. 9. 2016.

U organizaciji Provincijske uprave i Povjerenstva za duhovnost u Provinciji Bezgriješnog začeća BDM, održana je u subotu, 17. rujna 2016. godine duhovna obnova za prvu skupinu sestara u našoj Generalnoj kući u Zagrebu, Naumovac 12. Sudjelovalo je šesnaest sestara iz zajednica Zagreb-Črešnjevac, Zagreb-Nova Ves, Voćin, Geretsried i Željezno na čelu s časnom Majkom s. Radoslavom Radek.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Održan jedanaesti HosanaFest

Subota, 10. 9. 2016.

Već jedanaesti put po redu, festival hrvatskih duhovnih pjesama HosanaFest 2016. održan je u subotu 10. rujna, u Subotici. HosanFest održan je pod geslom Milost na milost.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Održan IX. Redovnički dan u KŠC “Don Bosco” u Žepču

Subota, 10. 9. 2016.

Ovogodišnji IX. Redovnički dan održao se u KŠC "Don Bosco" u Žepačkom kraju. Svoju prisutnost očitovale su i sestre SMI kojih je doslo 26 iz raznih zajednica: Viteza, Sarajeva, Mostara, Neuma, Doboja, Čardaka, Gromiljaka, Apostolske Nincijature, Maglaja te dalekog Haitija.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u rujnu, 2016.

Četvrtak, 8. 9. 2016.

Blagdan rođenja naše nebeske Majke Marije i ove je godine u katedrali Srca Isusova u Sarajevu proslavljen u duhu spomena na slugu Božjeg dr. Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa i velikog Marijina štovatelja. 

Cijeli članak »

sljedeća »