Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Susret na Cresu

Utorak, 2. 9. 2014.

Sestre služavke Maloga Isusa iz Gromiljaka uz dugogodišnji rad s mladima, ovoga ljeta uz suradnju s provincijalom franjevaca konvenutalaca fra Josipom Blaževićem iz Zagreba uputili su se u duhovnu avanturu na otoku Cresu gdje su se mogli upoznati sa samostanom sv. Frane te posjetiti i samostan zatvorenoga reda sestara benediktinki .

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sastanak sestara pročelnica povjerenstava i sestara vjeroučiteljica

Subota, 30. 8. 2014.

U samostanu Egipat u Sarajevu, 30. kolovoza 2014. godine u 14:15 sati, održan je sastanak sestara pročelnica povjerenstava i sestara vjeroučiteljica s Provincijskom upravom, kako bi zajednički planirali i postavili ciljeve u svezi zajedničkih projekata u tekućoj školskoj godini 2014/2015. Sastanak je animirala i vodila provincijska glavarica s. M. Admirata Lučić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sastanak sestara predstojnica Provincije BZBDM

Petak, 29. 8. 2014.

U Kući Navještenja u Gromiljaku, 29. kolovoza 2014. godine, s početkom u 9 sati, održan je sastanak kućnih poglavarica Provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije. Sastanku su sudjelovale poglavarice svih zajednica u Provinciji s provincijskom glavaricom s. M. Admiratom Lučić i Provincijskim vijećem.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

U “Kući Navještenja” na Gromiljak održan kamp za mlade

Nedjelja, 24. 8. 2014.

U duhovnom Centru sestara Služavki Maloga Isusa na Gromiljaku završen je drugi ljetni kamp, koji se odvijao pod motom “Poveži se“. Kamp je održan od 20. do 24. kolovoza 2014 godine. Nositelji cijelog programa i „duša“ ljetnog kampa bili su Prijatelji Maloga Isusa – animatori iz župe Gromiljak, predvođeni sestrama iz „Kuće Navještenja“ na Gromiljaku. Na kampu su sudjelovali mladi od završenog sedmog razreda osnovne škole do 3 razreda srednje škole, a dolazili su iz župa Gromiljak, Kiseljak, Fojnica i Brestovsko.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovne vježbe i slavlje zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa

Četvrtak, 14. 8. 2014.

U Kući Navještenja na Gromiljaku, od 8.  do 14. kolovoza 2014. godine, održan je treći turnus duhovnih vježbi sestara Služavki Maloga Isusa. Nakon duhovnih vježbi, 14. 8. 2014. godine, proslavljen zavjetni dan sestara Služavki Maloga Isusa provincije BZBDM sa sjedištem u Sarajevu.

Cijeli članak »

sljedeća »