Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Na Gromiljaku održan seminar o predbračnim i bračnim izazovima

Ponedjeljak, 25. 4. 2016.

U organizaciji sestara Služavki Maloga Isusa, održan je u „Kući Navještenja“ na Gromiljaku, u nedjelju 24. travnja 2016. godine, seminar o predbračnim i bračnim izazovima. Predavači su bili profesori sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu: dr.sc. Sanda D. Smoljo (teolog, psiholog i psihoterapeut) i vlč.dr.sc. Dubravko Turalija (profesor Svetog pisma). Na seminaru se okupio velik broj studenata, radničke mladeži, mladih koji se pripremaju za brak i bračnih parova.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sudjelovanje na 45. Vijećanju redovničkih odgajateljica i odgajatelja

Nedjelja, 24. 4. 2016.

 

Sestre odgojiteljice naše Družbe Služavki Maloga Isusa svih triju Provincija – Sarajeva, Zagreba i Splita - zajedno s još četrdesetak odgajatelja iz Zajednica koje djeluju u Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini, sudjelovale su stručnom skupu redovničkih odgajatelja za početnu formaciju, održanom 22. i 23. travnja 2016., u Duhovnom centru „Karmel svetog Ilije“ u Buškom Blatu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Hodočašće sestara SMI u Svetište Božanskog milosrđa na Ovčari i Ovčaru u Vukovaru

Nedjelja, 17. 4. 2016.

U organizaciji provincijske uprave, u subota, 16. travnja 2016., sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske provincije, u duhu Jubileja Božanskog milosrđa hodočastiše na dvije Ovčare: Ovčaru kod Đakova gdje je u novom svetištu uzdignuto Božansko milosrđe kao svjedočanstvo bezuvjetne ljubavi, a zatim na vukovarsku Ovčaru gdje su sjećanja na patnju čovjeka i na zlo koje je čovjek sposoban učiniti čovjeku. 

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u travnju, 2016.

Petak, 8. 4. 2016.

Proslava Stadlerova u travnju obilježena je u sarajevskoj prvostolnici molitvom i slavljem svete mise na kojoj su sudjelovale sestre Služavke Maloga Isusa, djeca iz Stadlerovog dječjeg Egipta, bogoslovska zajednica na čelu sa odgojiteljima, te brojni vjernici i štovatelji sluge Božjega Stadlera, među kojima su bili mladi Prijatelji Maloga Isusa iz Gromiljaka predvođeni sestrama Služavka Maloga Isusa.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sahranjen otac s. M. Ružice Ivić

Petak, 8. 4. 2016.

U petak, 8. travnja 2016., na groblju Svetog Ilije u Požegi sahranjena je otac naše s. M. Ružice Ivić. Sprovodne obrede na groblju Svetog Ilije u Požegi u 15 sati vodio je župnik župe kojoj je pokojni Marko pripadao. Poslije ukopa Svetu misu zadušnicu u filijalnoj crkvi Gospe Snježne u Požegi slavio je vlč. Zdravko Rajić – rođak obitelji Ivić, uz koncelebraciju četiriju svećenika. 

Cijeli članak »

sljedeća »