Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Duhovna obnova za odgajatelje i djelatnike u katoličkim predškolskim ustanovama

Subota, 27. 6. 2015.

U organizaciji Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH, Povjerenstva za predškolski odgoj pri KVRPP BiH, na duhovnu obnovu 27. lipnja 2015. godine u Ustanovu za odgoj i skrb „Majčino selo“, u Međugorju bile su pozvane odgojiteljice, kuharice, spremačice i svi djelatnici u katoličkim predškolskim ustanovama u BiH.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Jubilarni 10. dječji kamp na Gromiljaku

Petak, 26. 6. 2015.

Sestre Služavke Malog Isusa zajedno sa animatorima Prijateljima Maloga Isusa i ove godine pripremaju ljetni dječji kamp u prostoru samostana na Gromiljaku. Ovogodišnji je kamp jubilarni – deseti dječji ljetni kamp. Kamp će se odvijati pod motom: „Slijedi me“, a započinje u ponedjeljak, 6. srpnja 2015. sa Svetom misom u župnoj crkvi u 9 sati. Kamp završava u četvrtak, 9. srpnja 2015.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sestre i djelatnici iz Mostara, Sarajeva i Viteza na seminaru u Đakovu

Subota, 20. 6. 2015.

Uz podršku Provincijalne uprave, a u organizaciji Povjerenstva za odgoj djece u odgojno-rehabilitacijskim ustanovama, 20. lipnja 2015. god. u Đakovu,smo se sastale mi sestre i djelatnici iz zajednica u kojima se odvija odgojno-obrazovni rad sa djecom. Nas 20-ak je došlo na seminar, kojega smo zamolile sestre Sv. Križa u Đakovu da nam pripreme.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sastanak svih članica Povjerenstava provincije Bezgrješnog začeća BDM

Ponedjeljak, 15. 6. 2015.

U duhovnom centru Kuće Navještenja u Gromiljaku, 15. lipnja 2015. godine, s početkom u 9 sati, sestre članice Povjerenstava Provincije Bezgrješnog začeća BDM započele su jednodnevni rad kako bi zajedničkom molitvom, radom i otkrivanjem Božjih planova pronalazile putove kojima nas Duh Sveti želi voditi u apostolsko - karizmatskom djelovanju svake osobno i svih naših zajednica.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Hoće li tko zamnom, ...!?

Nedjelja, 14. 6. 2015.

U duhovnom centru Kuće Navještenja u Gromiljaku, od 8. do 14. lipnja 2015. godine, održane su duhovne vježbe za sestre, na temu Hoće li tko zamnom, ...!? Duhovne vježbe su održane pod vodstvom patra Marijana Zubaka CPRS iz Zagreba.

Cijeli članak »

sljedeća »