Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Duhovne vježbe sestara Služavki Maloga Isusa

Četvrtak, 14. 8. 2014.

U Kući Navještenja na Gromiljaku, od 8.  do 14. kolovoza 2014. godine, održan je treći turnus duhovnih vježbi sestara Služavki Maloga Isusa. Nakon duhovnih vježbi, 14. 8. 2014. godine, proslavljen zavjetni dan sestara Služavki Maloga Isusa provincije BZBDM sa sjedištem u Sarajevu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

SLAVLJE REDOVNIČKOG ZAVJETOVANJA

Četvrtak, 14. 8. 2014.

U GROMILJAKU KOD KISELJAKA, NA UOČNICU Velike Gospe, pod svetom misom bdijenja, 14. kolovoza 2014. godine sestre Služavke Maloga Isusa, u župnoj crkvi u 17 sati slave dan redovničkog zavjetovanja: prvih svetih zavjeta, obnove privremenih zavjeta, 25 i 50 jubileja redovničkih zavjeta.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u kolovozu, 2014.

Subota, 9. 8. 2014.

U mjesecu posvećenom Velikoj Gospi i Njezinom uznesenju na Nebo, sestre Služavke Maloga Isusa, zajedno s Prijateljima Maloga Isusa i djecom iz Stadlerovog dječjeg doma Egipat okupile su se u sarajevskoj Prvostolnici kao i svakog osmog u mjesecu, da zahvale dobrome Bogu za život i djelo oca Utemeljitelja te da žarko mole Gospodina da ih obraduje Stadlerovim uzdignućem na čast oltara.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Obnova posvete Presvetom Srcu Isusovu

Subota, 28. 6. 2014.

Prije 40 godina, 21. lipnja 1974., u sarajevskoj katedrali Družba sestara Služavki Maloga Isusa, vođena nadahnućem svoga Utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera stavila se pod moćnu zaštitu Presvetog Srca Isusova. Ove godine, 28. lipnja 2014., na blagdan Prečistog Srca Marijina, sestre su potaknute ljubavlju prema Srcu Isusovu i srcu svoga Utemeljitelja, došle kao i prvi puta, u Sarajevo – u kolijevku Družbe, obnoviti posvetu k Presvetom Srcu Isusovu, u divnoj katedrali Presvetog Srca Isusova i na grobu oca Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Blagoslov kapele u misiji na Haitiju

Petak, 27. 6. 2014.

Dana Gospodnjeg 27. lipnja 2014. na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u 16 sati u Port au Prince u misiji na Haitiju proslavili smo blagoslov naše kapelice posvećene Duhu Svetom. Ovaj dugo iščekivani dan, napokon je stigao.

Cijeli članak »

sljedeća »