Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Obnova posvete Presvetom Srcu Isusovu

Subota, 28. 6. 2014.

Prije 40 godina, 21. lipnja 1974., u sarajevskoj katedrali Družba sestara Služavki Maloga Isusa, vođena nadahnućem svoga Utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera stavila se pod moćnu zaštitu Presvetog Srca Isusova. Ove godine, 28. lipnja 2014., na blagdan Prečistog Srca Marijina, sestre su potaknute ljubavlju prema Srcu Isusovu i srcu svoga Utemeljitelja, došle kao i prvi puta, u Sarajevo – u kolijevku Družbe, obnoviti posvetu k Presvetom Srcu Isusovu, u divnoj katedrali Presvetog Srca Isusova i na grobu oca Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Blagoslov kapele u misiji na Haitiju

Petak, 27. 6. 2014.

Dana Gospodnjeg 27. lipnja 2014. na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u 16 sati u Port au Prince u misiji na Haitiju proslavili smo blagoslov naše kapelice posvećene Duhu Svetom. Ovaj dugo iščekivani dan, napokon je stigao.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sestre započele duhovne vježbe i obilježile Stadlerov dan

Nedjelja, 8. 6. 2014.

Dvadesetak sestara Služavki Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća BD Marije u večernjim satima 8. lipnja 2014. hodočastilo je na grob svoga Utemeljitelja sluge Božjega nadbiskupa Stadlera u sarajevsku prvostolnicu te sudjelovale na Svetoj misi. Kao i prethodnih godina sestre su povezale duhovne vježbe s proslavom Stadlerovog dana koji se redovito obilježava svakog osmog u mjesecu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

PRIJATELJI ZA PRIJATELJE

Četvrtak, 29. 5. 2014.

Nažalost, svi smo svjedoci ovih dana nezapamčenih poplava koje su pogodile našu dragu Bosnu. Vodena stihija nosila je sve pred sobom. U jednom trenutku svi su bili u istoj situaciji i bogati i siromašni, onaj tko je imao i onaj tko je oskudijevao. Voda je iza sebe ostavila pustoš. Jezivi su prizori onoga što smo vidjeli.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Godišnji susret Društva Prijatelja Malog Isusa

Subota, 24. 5. 2014.

Časne sestre Služavke Malog Isusa sarajevske provincije Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije organizirale su 24. svibnja u Sarajevu godišnji susret Društva Prijatelja Maloga Isusa (PMI), pod geslom Pod barjakom Srca Isusova. Na ovogodišnjem skupu bilo je nazočno više od 400 sudionika iz: Voćina (Hrvatska), Neuma, Mostara, Viteza, Gromiljaka, Sarajeva, Prozora, Domanovića, Kiseljaka, Travnika, Kreševa i Lug-Brankovića. Nažalost zbog poplava koje su pogodile BiH, na ovom druženju nisu nazočili članovi PMI-a iz Maglaja i Doboja – Žabljaka.

Cijeli članak »

sljedeća »