Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. 

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Slavlje Velike Gospe i redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa

Utorak, 15. 8. 2017.

U utorak, 15. kolovoza, 2017. godine, sestre Služavke Maloga Isusa sarajevske provincije svečano su proslavile svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije i slavlje redovničkih zavjeta u samostanu Sv. Josipa u Vitezu.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

U pohod župi Uznesenja BDM Prisoje

Nedjelja, 18. 6. 2017.

U ranim jutarnjim satima, 18. 06. 2017. god. s. Danica Bilić, s. Manda Pršlja i dvije pripravnice: Anela Oborović i Ivka Martinović uputile su se prema Prisoju u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, gdje je sakrament sv. Potvrde primilo 30 krizmanika, a posebnost među krizmanicima je djevojka Marija Ivančić, koja se odlučila odzvati na Gospodinov poziv u naš samostan sestara Služavki Malog Isusa.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sveta misa zahvale za život i služenje sestara u samostanu “Egipat”

Nedjelja, 18. 6. 2017.

U nedjelju 18. lipnja 2017, godine, u samostanu Egipat, zajednica sestara na čelu s provincijskom glavaricom s. Marija Anom Kustura, na poseban način zahvalila je Bogu za život i služenje pet sestara koje su dobile premještaj i poslanje u drugim zajednicama sestara sarajevske provincije. To su: s. M. Admirata Lučić, s. M. Anđa Vranješ, s. M. Hinka Rogalo, s. M. Petra Andreić i s. M. Klara Jerković.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

KVIZ ZNANJA ZA SIMPATIZERE PRIJATELJA MALOGA ISUSA

Subota, 17. 6. 2017.

POVODOM 135. OBLJETNICE BISKUPSKOG POSVEĆENJA NADBISKUPA STADLERA

Društvo Prijatelja Maloga Isusa organiziralo je ove godine, povodom 135. obljetnice biskupskog posvećenja Sluge Božjega Josipa Stadlera kviz znanja o prvom vrhbosanskom nadbiskupu. Nakon što je kviz održan na razini župa, najuspješniji su sudjelovali na kvizu znanja za razini provincija. Tako je za sarajevsku provinciju sestara Služavki Maloga Isusa organizirano održavanje kviza u Gromiljaku, 17. lipnja ove godine. Sudjelovale su tri župe: Voćin, Lug-Brankovići i Gromiljak. Nažalost, ostale župe (Neum, Prozor i Prisoje), koje su se spremale, bile su spriječene doći.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Stadlerovo u lipnju 2017.

Četvrtak, 8. 6. 2017.

U četvrtak, 8. lipnja 2017. god. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu molitvom i euharistijskim slavljem obilježeno je Stadlerovo – dan spomena na slugu Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa. 

Cijeli članak »

sljedeća »