Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Proslava sv. Ane u samostanu “Egiptu”

Ponedjeljak, 27. 7. 2015.

Prije točno 125 godina nastali su duhovni početci naše drage Družbe. Svima nam je poznato da je naš otac Utemeljitelj zajedno s vlč. Venhudom molio devetnicu u čast sv. Ani kako bi dobio nešto materijalnih sredstava i ostvario svoju zamisao te pomogao nezbrinutim sirotama i nezbrinutoj dječici. I baš na zadnji dan devetnice stigao je taj radosni brzojav da je odobren novac koji mu je bio toliko potreban da bi ostvario to tako veliko djelo u Božjim očima.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Proslava zlatnog jubileja don Marka Perića

Ponedjeljak, 20. 7. 2015.

Iznimno visoke srpanjske temperature koje su grijale taj ponedjeljak, 20. 07. 2015., u Garevcu u Bosanskoj Posavini, nisu spriječile mnoštvo župljana – Garevljana te župljana župe Imena Marijina iz Gromiljaka, rodbinu i prijatelje don Marka Perića, gromljačkog župnika, da dođu na proslavu njegova Zlatomisničkog jubileja. Prije 50 godina, don Marko je slavio svoju Mladu misu na grobu svoje majke koja je pokopana na Garevačkom groblju, a sada je u zajedništvu sa braćom misnicima – njih 12 – slavio Jubilarnu misu za sve pokojne Garevljane pokopane u istom groblju i one izvan drage nam Bosne.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

MOLITVENA DEVETNICA U ČAST SVETOJ ANI

Četvrtak, 16. 7. 2015.

Razmatranja o milostima podarenima po osobi sluge Božjeg nadbiskupa Josipa Stadlera u ozračju nastanka Družbe Sestre SMI u Sarajevu 1890. godine

Sarajevo, 1890.-2015.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

S. M. Ana Uložnik sudjelovala na CROATIA FORUMU 2015.

Subota, 11. 7. 2015.

Na poziv Ministarstva europskih i vanjskih poslova Republike Hrvatske s. M. Ana Uložnik - članica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa sarajevske provincije BZ BDM - sudjelovala je na CROATIA FORUMU 2015., u Dubrovniku od 9. do 11. srpnja 2015. godine, čiji moto je bio “Nova razvojna politika – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”. Aktivno sudjelovanje s. Ane bilo je u svojstvu posebne uzvanice na Okruglom stolu “Naučene lekcije: zamke i rješenja” koji se održao 11. srpnja 2015.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Održan jubilarni X. dječji kamp na Gromiljaku

Četvrtak, 9. 7. 2015.

Sestre Služavke Maloga Isusa (SMI) i Prijatelji Maloga Isusa Gromiljak desetu godinu za redom organiziraju dječji ljetni kamp na Gromiljaku. Kamp je održan u duhovnom centru sestara SMI na Gromiljaku od 6. do 9. srpnja 2015. godine pod motom „Slijedi me“. Na kampu je sudjelovalo stotinjak djece iz Gromiljaka, Kiseljaka, Busovače, Fojnice i okolice, a sudjelovala su djeca od prvoga do završenog šestog razreda osnovne škole.

Cijeli članak »

sljedeća »