Provincija Bezgrješnog Začeća Blažene Djevice Marije

Družba sestara Služavki Maloga Isusa osnovana je 1890. u Sarajevu od prvog vrhbosanskog nadbiskupa dr. Josipa Stadlera. Na temelju odluke Specijalnog Generalnog kapitula Družbe, održanog od 16. do 20. lipnja 1969. u Zagrebu i dozvole Svete Kongregacije za redovnike i svjetovne ustanove od 2. kolovoza 1969., Družba je podijeljena na tri provincije: Zagrebačku, Splitsku i Sarajevsku. Sarajevska provincija Bezgrješnog Začeća BDM, prema zaključcima istog Generalnog kapitula, obuhvaća biskupije: Sarajevo, Banju Luku, Mostar, Bar, Skoplje, Beograd i Ap. Administratura Banat.

Cijeli tekst o Sarajevskoj provinciji»


Vijesti iz provincije Bezgrešnog Začeća B.D.M.

Sarajevska provincija

Djeca Dječjeg dom “Egipat” iz Sarajeva posjetila znamenitosti Kotorske biskupije

Ponedjeljak, 31. 8. 2015.

Zahvaljujući dragome Bogu te dobročiniteljima, koji pomažu Stadlerov Dječiji dom “Egipat” u Sarajevu, dvanaestoro djece sa sestrama odgojiteljicama Klarom Jerković i Sandrom Kapetanović, Služavkama Malog Isusa, šestu godinu zaredom proveli su mjesec kolovoz na moru, u crnogorskom gradu Baru. Podijeljeni u dvije grupe, sestre s djecom koriste odmor za duhovnu i tjelesnu okrjepu od naporne školske i odgojiteljske godine u Sarajevu. I ove godine su sa sestrama i djecom boravili volonteri-dobročinitelji g. Tvrtko i gđa. Ljuba Barnjak koji ih materijalno i duhovno pomažu,te tijekom godine rado dijele svoje vrijeme sa štićenicima.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Primopredaja službe prefekte i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine

Nedjelja, 30. 8. 2015.

Dana 30. kolovoza 2015. godine, sestre Služavke Maloga Isusa u samostanu Egipat upriličile su primopredaju službe prefekte i zaziv Duha Svetoga za početak nove školske godine.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Sastanak sestara katehistica i pročelnica provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije

Subota, 29. 8. 2015.

Sestre pročelnice povjerenstava, sestre vjeroučiteljice u školama i sestre suradnice u pastoralnom radu u župama provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, održale su redoviti godišnji sastanak u samostanu Egipat u Sarajevu, 29. kolovoza 2015. Na poziv provincijske glavarice s. M. Admirate Lučić, sastanku su sudjelovale 22. sestre iz naše Provincije BZ BDM.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Duhovne vježbe i slavlje redovničkih zavjeta sestara Služavki Maloga Isusa Provincije BZBDM

Petak, 14. 8. 2015.

Treći turnus duhovnih vježbi u Provinciji Bezgrešnog Začeća BDM u Godini posvećenog života, sestre Služavke Maloga Isusa započele su na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera, svoga Utemeljitelja, 8. kolovoza 2015., tj. na dan kada vrhbosanska nadbiskupija moli za njegovo proglašenje blaženim. Nakon misnog slavlja u katedrali Srca Isusova i molitve na očevu grobu, sestre su se zaputile u Kuću Navještenja na Gromiljaku gdje ih je dočekao voditelj duhovnih vježbi mostarsko-duvanjski biskup mons. Ratko Perić.

Cijeli članak »

Sarajevska provincija

Slavlje redovničkih zavjeta

Petak, 14. 8. 2015.

U Godini Bogu posvećenoga života i u 125. obljetnici Družbe Sestre Služavke Maloga Isusa, provincije Bezgrješnog začeća BDM sestara SMI, na uočnicu Velike Gospe, 14. kolovoza 2015., u Rimokatoličkoj župi u Fojnici - Crkvi Duha Svetoga – pod svetom misom u 18 sati slavi redovničko zavjetovanje sestara privremenih zavjeta i zlatni jubilej sestara koje Bogu zahvaljuju za 50 godina svoga redovničkog posvećenja Bogu.

Cijeli članak »

sljedeća »