Prijatelji Malog Isusa

Prijatelji Malog Isusa (PMI) suradnici su Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, Družbe koju je u Sarajevu 1890. godine utemeljio sluga Božji nadbiskup Josip Stadler, čiji je proces kanonizacije u svojoj rimskoj fazi. Prije 16 godina, odnosno 1994., M. Mirjam Dedić, tadašnja vrhovna glavarica naše Družbe, došla je na ideju da se oformi društvo naših suradnika koji nisu članovi Družbe, ali žive i djeluju u duhu Družbine karizme i njezine duhovnosti. 

Više o Prijateljima Maloga Isusa »

Vijesti iz Društva Prijatelja Maloga Isusa

Prijatelji Maloga Isusa

Plemenite ideje stvaraju prekrasan mozaik

Nedjelja, 6. 8. 2017.

Sve ideje i djelovanja vođena Duhom Božjim trebaju dati pravi plod. Ljeto je, praznici, odmori ali dobrota nema odmora.  Misao iz Asiza uvijek može dati osvježenje: „ Bori se DOBROTOM, i sve tvoje bitke Isus će pretvoriti u POBJEDE !“

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Hodočašće Bogu posvećenih osoba iz Cetinskog kraja Gospi Sinjskoj

Petak, 4. 8. 2017.

Na blagdan Gospe od Anđela 2. kolovoza 2017. godine na hodočašću redovnika i svećenika u svetištu čudotvorne Gospe Sinjske, okupilo oko 200 osoba iz različitih redova a rođenih u ovim krajevima oko Sinja i slavnog cetinskog kraja. Sinjski župnik fra Perica Maslač predvodio je pokorničko bogoslužje  a provincijal fra Joško Kodžoman svečano euharistijsko slavlje koje je pjevanjem uzveličao zbor sestara. Procesijom  smo ušli u svetište kroz vrata milosrđa hodeći ulicom grada oko crkve što je lijepo svjedočanstvo za građane ali i dio turista koji su nas promatrali. 

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Zahvalno euharistijsko slavlje za 100 godina djelovanja sestara Služavki Maloga Isusa u Zagrebu

Ponedjeljak, 3. 7. 2017.

Svečano zahvalno euharistijsko slavlje predvodio je zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Svečana akademija u prigodi proslave 100. obljetnice dolaska sestara Služavki Maloga Isusa u Zagreb

Ponedjeljak, 3. 7. 2017.

Na poziv zagrebačkog nadbiskupa dr. Antuna Bauera sestre Služavke Maloga Isusa došle su u Zagreb 1917. godine te su u Maksimiru otvorile sirotište „Antunovac". 

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Otkrivena i blagoslovljena spomen-ploča na mjestu nekadašnjega Samostana Antunovac u Zagrebu

Nedjelja, 2. 7. 2017.

Spomen-ploča postavljena na prostru GNK Dinamo u Maksimiru

U povodu proslave 100. obljetnice od dolaska sestara Služavki Maloga Isusa u Zagreb, na mjestu gdje se nalazio Samostan Antunovac na današnjem prostoru GNK Dinamo, južni ulaz u subotu 1. srpnja 2017. otkrivena je i blagoslovljena spomen-ploča.

Cijeli članak »

sljedeća »