Prijatelji Malog Isusa

Prijatelji Malog Isusa (PMI) suradnici su Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, Družbe koju je u Sarajevu 1890. godine utemeljio sluga Božji nadbiskup Josip Stadler, čiji je proces kanonizacije u svojoj rimskoj fazi. Prije 16 godina, odnosno 1994., M. Mirjam Dedić, tadašnja vrhovna glavarica naše Družbe, došla je na ideju da se oformi društvo naših suradnika koji nisu članovi Družbe, ali žive i djeluju u duhu Družbine karizme i njezine duhovnosti. 

Više o Prijateljima Maloga Isusa »

Vijesti iz Društva Prijatelja Maloga Isusa

Prijatelji Maloga Isusa

Poruka pape Franje za 1. svjetski dan siromašnih

Utorak, 20. 6. 2017.

Papa Franjo poslao je poruku povodom 1. svjetskog dana siromašnih koji će se obilježiti 19. studenog 2017. godine, odnosno na 33. nedjelju kroz godinu, nedjelju prije svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga. Kao što je napisao u apostolskom pismu ''Misericordia et misera'', na Svjetski će dan siromašnih Crkva promišljati o tomu da se siromaštvo nalazi u srcu Evanđelja i da je nemoguća društvena pravednost i mir sve dok nam Lazar kuca na vrata vlastite kuće.

 

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

KVIZ ZNANJA ZA SIMPATIZERE PRIJATELJA MALOGA ISUSA

Subota, 17. 6. 2017.

POVODOM 135. OBLJETNICE BISKUPSKOG POSVEĆENJA NADBISKUPA STADLERA

Društvo Prijatelja Maloga Isusa organiziralo je ove godine, povodom 135. obljetnice biskupskog posvećenja Sluge Božjega Josipa Stadlera kviz znanja o prvom vrhbosanskom nadbiskupu. Nakon što je kviz održan na razini župa, najuspješniji su sudjelovali na kvizu znanja za razini provincija. Tako je za sarajevsku provinciju sestara Služavki Maloga Isusa organizirano održavanje kviza u Gromiljaku, 17. lipnja ove godine. Sudjelovale su tri župe: Voćin, Lug-Brankovići i Gromiljak. Nažalost, ostale župe (Neum, Prozor i Prisoje), koje su se spremale, bile su spriječene doći.

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Zahvali srcem prepunim za 100 godina služenja

Srijeda, 7. 6. 2017.

Prijatelji Maloga Isusa

Milosrđe Prijatelja Malog Isusa na Trgu Bana Jelačića

Srijeda, 31. 5. 2017.

Na Dan milosrdne ljubavi 31. 5. kada se ujedno obilježava i Dan grada Zagreba, te Majka Božja od Kamenitih vrata, PMI župe sv. Ivana Krstitelja odlučili su krenuti Stadlerovim stopama među beskućnike i siromahe našega grada kojih je svakim danom sve više. 

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Godišnji susret Društva Prijatelja Malog Isusa:“ Zahvali srcem prepunim!“

Ponedjeljak, 29. 5. 2017.

Dana 27. svibnja 2017. godine održan je godišnji susret članova Društva Prijatelja Maloga Isusa splitske provincije u župi sv. Petra na Priku u Omišu. Organizacijom je koordinirala pročelnica  za Splitsku provinciju i članica Vrhovne uprave Društva s. Dolores Brkić i nesebično bila duša susreta. 

Cijeli članak »

sljedeća »