Prijatelji Malog Isusa

Prijatelji Malog Isusa (PMI) suradnici su Družbe sestara Služavki Maloga Isusa, Družbe koju je u Sarajevu 1890. godine utemeljio sluga Božji nadbiskup Josip Stadler, čiji je proces kanonizacije u svojoj rimskoj fazi. Prije 16 godina, odnosno 1994., M. Mirjam Dedić, tadašnja vrhovna glavarica naše Družbe, došla je na ideju da se oformi društvo naših suradnika koji nisu članovi Družbe, ali žive i djeluju u duhu Družbine karizme i njezine duhovnosti. 

Više o Prijateljima Maloga Isusa »

Vijesti iz Društva Prijatelja Maloga Isusa

Prijatelji Maloga Isusa

Suradnici svetišta Gospe od Pojišana u pohode svetištu sv. Josipa

Srijeda, 18. 10. 2017.

Ova godina 2017. izvor nam je  mnogih blagodati i milosti; 100. godišnjica od Fatimskih ukazanja, dolazak relikvija tijela sv. Leopolda u naše svetište, Godina očeva i niz blagoslovljenih događanja…

Zahvaliti i moliti, obnoviti novi zamah, suradnici našeg svetišta PMI- a i FSR krenuli su na hodočašće 14. listopada 2017. sv. Josipu u Karlovac pod vodstvom pročelnice s. Dolores Brkić,  a uz blagoslov župnika i gvardijana fra Žarka Lučić. 

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

„Može, idemo!“

Nedjelja, 15. 10. 2017.

Kada sam čuo da se na probi pjevanja među mladima „šuška“ o nekakvim drvima nisam odmah razumio o čemu je riječ. Kasnije sam na poziv s. Kristine: „Idemo li pomoći cijepati?“ samo odgovorio „može, idemo!“ Niti ne sluteći gdje idemo, kome idemo, zbog čega idemo… Kako su tekle pripreme shvatio sam da nemam ni rukavice, ni sjekiru, ali sam se dosjetio da kao Prijatelj imam dobru volju pomoći Malenom Isusu u najpotrebnijima. Pa providjet će Maleni i nekakav alat dok akcija ne krene! Tako sam se s mladima iz svoje župe sv. Ivana Krstitelja na Novoj Vesi, s. Kristinom i s. Nadom uputio prema obitelji Dragičević sosmero djece.

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Ponovno zajedno kreiramo…

Srijeda, 11. 10. 2017.

Kada su godišnji odmori i putovanja pomalo iza nas, s velikom smo radošću i nestrpljenjem čekali prvu radionicu nakon dugog toplog ljeta u svojoj župi sv. Ivana Krstitelja! U zajedništvu, radosti i dijeljenju toplih iskustava moglo se osjetiti koliko je svima drago što nas je većina bila na okupu.

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Poruka pape Franje za Svjetski misijski dan 2017.

Ponedjeljak, 9. 10. 2017.

Misija u srcu kršćanske vjere

 Draga braćo i sestre, i ove nas godine Svjetski misijski dan okuplja oko Isusove osobe "prvog i najvećeg blagovjesnika" (Pavao VI., Evangelii nuntiandi, 7), koji nas neprestano šalje da naviještamo Evanđelje ljubavi Boga Oca u snazi Duha Svetoga. Ovaj nas dan poziva da ponovno razmišljamo o misiji u srcu kršćanske vjere. Naime, Crkva je misijska po svojoj naravi; u protivnom ne bi više bila Kristova Crkva, nego tek jedna od zajednica koja bi brzo prestala služiti svojoj svrsi te bi nestala. Stoga smo pozvani postaviti si određena pitanja o našem kršćanskom identitetu i odgovornostima nas kao vjernika, u svijetu obilježenom zbunjenostima, razočaranjem i frustracijom i rastrganom brojnim bratoubilačkim ratovima, koji nepravedno pogađaju poglavito nedužne. Koji je temelj našega poslanja? Što je središte našega poslanja? Koji su temeljni pristupi koje trebamo poduzeti u obavljanju svojeg poslanja?

Cijeli članak »

Prijatelji Maloga Isusa

Animatori živom krunicom započeli Jubilarnu Stadlerovu godinu…

Subota, 7. 10. 2017.

U subotu, 7. listopada, u samostanu Antunovac u Novoj vesi održan je formacijski susret animatora DPMI-a Zagrebačke provincije. Dnevni red je bio vrlo bogat, a voditeljica. s. Kristina Maslać, znalački i u mladenačkoj radosti rješavala je točku po točku pružajući nam na razmišljanje animiranje jubilarne godine koja je otvorena proslavom dana Družbe Sestara Služavki Malog Isusa.

Cijeli članak »

sljedeća »