Vijesti

Vrhovna uprava

Razamatranje za 25. travnja: S Marijom uz Isusa

Ponedjeljak, 24. 4. 2017.

 Mi sestre Služavke Maloga Isusa svakog 25. u mjesecu slavimo božićno otajstvo - Dijete Isusa, klanjamo se Božjem Sinu, prikazujemo mu sve one koji se svakodnevno preporučuju u naše molitve. Kroz ovu godinu uz Malenog Isusa družimo se i s Njegovom Majkom Marijom. Danas ćemo razmišljati o Marijinom zajedništvu s Isusom. Bilo nam svima blagoslovljeno zajedništvo u molitvi s Isusom i Marijom i njihovim štovateljima slugom Božjim Josipom Stadlerom i našim pokojnim sestrama.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Prefekt Tajništva za komunikaciju o digitalnim izazovima pred Crkvom

Ponedjeljak, 24. 4. 2017.

Vatikan, 23. travanj 2017.  Mons. Viganò podsjetio je na Papine riječi koje pobuđuju oprez s obzirom na “društvenu izoliranost” koja favorizira “samo virtualne odnose“.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio zajednicu sestara u Generalnoj kući

Srijeda, 19. 4. 2017.

U utorak 18. travnja 2017. zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u pratnji svoga tajnika vlč. Ivana Lukića posjetio je zajednicu sestara Služavki Maloga Isusa u generalnoj kući. 

Cijeli članak »

Poruka Urbi et orbi Svetoga Oca Franje

Ponedjeljak, 17. 4. 2017.

Draga braćo i sestre, sretan Uskrs! Danas u cijelom svijetu Crkva ponavlja navještaj prvih učenikâ ispunjen čuđenjem: "Uskrsnu Isus doista!" - "Uskrsnu kako je rekao!"

 

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Uskrsna čestitka

Subota, 15. 4. 2017.

A Marija je stajala vani kod groba i plakala. ... Kaže joj Isus: 'Ženo zašto plačeš? Koga tražiš?' Misleći da je to vrtlar, reče mu ona: 'Gospodine, ako si ga ti odnio, reci mi gdje si ga stavio i ja ću ga uzeti.' Kaže joj Isus: 'Marijo!' Ona se okrene te će mu hebrejski: 'Rabbuni!' – što znači 'Učitelju!' (Iv 20, 11; 15-17)

Cijeli članak »

Molitva pape Franje nakon Križnog puta u Koloseumu

Subota, 15. 4. 2017.

Kod rimskoga Koloseuma papa Franjo je u večernjim satima 14. travnja 2017. predvodio pobožnost Križnog puta u kojoj je sudjelovalo oko 20 tisuća vjernika. Na svršetku pobožnosti, Papa je izrekao prigodnu molitvu koju donosimo u cijelosti:

Cijeli članak »

Vazmeno trodnevlje

Četvrtak, 13. 4. 2017.

Sveto vazmeno trodnevlje (Veliki četvrtak, petak i subota) koje se proteže u vazmeno bdjenje i proslavu Kristova uskrsnuća, najsvetiji su dani u crkvenoj godini i životu kršćanske zajednice. U njima slavimo Kristovu ljubav utjelovljenu u euharistijsko otajstvo, Kristovu muku kao najveći i najistinskiji izraz njegove ljubavi, Kristovu smrt kao krajnji čin samoponištenja (kenosis) radi našega oslobođenja i uzdignuća na razinu Božjega sinovstva. Sve te otajstvene događaje slavimo u svakoj euharistiji, kao spomen-činu Kristove muke, smrti i uskrsnuća, a u Svetom trodnevlju oni su na poseban način predočeni kao događaji našega spasenja i čin naše vjere.

Cijeli članak »

« prethodna   sljedeća »