Vijesti

Predstavljena poruka pape Franje za 1. Svjetski dan siromašnih

Utorak, 20. 6. 2017.

Papa Franjo poslao je poruku povodom 1. svjetskog dana siromašnih koji će se obilježiti 19. studenog 2017. godine, odnosno na 33. nedjelju kroz godinu, nedjelju prije svetkovine Krista Kralja svega stvorenoga. Kao što je napisao u apostolskom pismu ''Misericordia et misera'', na Svjetski će dan siromašnih Crkva promišljati o tomu da se siromaštvo nalazi u srcu Evanđelja i da je nemoguća društvena pravednost i mir sve dok nam Lazar kuca na vrata vlastite kuće.

 

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Razmatranje za dan duhovne obnove u Družbi 25. svibnja 2017.

Četvrtak, 25. 5. 2017.

 

“Totus Tuus” Posveta Isusu po Mariji

Posebnost poruka ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi

Presveta Djevica Marija uzor predanja i posvećenja

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

46. Vijećanje redovničkih odgojitelja i odgojiteljica

Ponedjeljak, 8. 5. 2017.

Skupina odgojitelj/ica koja se iz Zagreba zajedničkim prijevozom uputila prema Lovranu, prvog je dana Vijećanja, 3. svibnja 2017., pohodila Lanišće (Istra), mjesto u kojemu je mučeničku smrt podnio bl. Miroslav Bulešić. Tema vijećanja bila je Razumjeti i pratiti kandidate u formaciji prema integriranoj osobnosti

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održan sastanak sestara odgojiteljica u redovničkoj formaciji Družbe

Četvrtak, 4. 5. 2017.

U srijedu 3. svibnja 2017. u Zagrebu u Generalnoj kući održan je sastanak sestara odgojiteljica u redovničkoj formaciji naše Družbe. Na sastanku su sudjelovale sestre kojima je povjerena briga odgoja pripravnica, sestara novakinja, sestara juniorki i trajni odgoj sestara u Družbi.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održan skup o 50. obljetnici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu

Srijeda, 26. 4. 2017.

U povodu obilježavanje 50. obljetnice Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu 25. i 26. travnja organiziran je znanstveno-stručni skup. Pokrovitelji skupa su Hrvatska biskupska konferencija i Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, a u organizaciji skupa, uz Ravnateljstvo, sudjeluju Hrvatsko katoličko sveučilište i katolički bogoslovni fakulteti Sveučilišta u Zagrebu i Univerziteta u Sarajevu.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održana proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica

Utorak, 25. 4. 2017.

U ponedjeljak 24. travnja 2017., u Zagrebu u generalnoj kući Družbe, održana je redovita proljetna proširena sjednica Vrhovne uprave Družbe i provincijskih glavarica iz sve tri Provicnije. U nazočnosti sestara savjetnica vrhovne uprave s. M. Vesne Mateljan, s. M. Marije Banić, s. M. Imakulate Lukač, s. M. Jadranke Lacić, s. M. Ane Marije Kesten i provincijskih glavarica s. M. Anemarie Radan, s. M. Admirate Lučići s. M. Petre Marjanović, sjednicom je predsjedala vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Razamatranje za 25. travnja: S Marijom uz Isusa

Ponedjeljak, 24. 4. 2017.

 Mi sestre Služavke Maloga Isusa svakog 25. u mjesecu slavimo božićno otajstvo - Dijete Isusa, klanjamo se Božjem Sinu, prikazujemo mu sve one koji se svakodnevno preporučuju u naše molitve. Kroz ovu godinu uz Malenog Isusa družimo se i s Njegovom Majkom Marijom. Danas ćemo razmišljati o Marijinom zajedništvu s Isusom. Bilo nam svima blagoslovljeno zajedništvo u molitvi s Isusom i Marijom i njihovim štovateljima slugom Božjim Josipom Stadlerom i našim pokojnim sestrama.

Cijeli članak »

« prethodna   sljedeća »