Vijesti

Vrhovna uprava

Nadbiskup Barišić primio vrhovnu glavaricu Družbe sestara Služavki Malog Isusa

Srijeda, 11. 10. 2017.

Prigodom redovite vizitacije sestrama Služavkama Malog Isusa splitske provincije časna Majka s. M. Radoslava Radek, vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Malog Isusa posjetila je i splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića u ponedjeljak, 9. listopada u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Cijeli članak »

Poruka pape Franje za Svjetski misijski dan 2017.

Ponedjeljak, 9. 10. 2017.

Misija u srcu kršćanske vjere

 Draga braćo i sestre, i ove nas godine Svjetski misijski dan okuplja oko Isusove osobe "prvog i najvećeg blagovjesnika" (Pavao VI., Evangelii nuntiandi, 7), koji nas neprestano šalje da naviještamo Evanđelje ljubavi Boga Oca u snazi Duha Svetoga. Ovaj nas dan poziva da ponovno razmišljamo o misiji u srcu kršćanske vjere. Naime, Crkva je misijska po svojoj naravi; u protivnom ne bi više bila Kristova Crkva, nego tek jedna od zajednica koja bi brzo prestala služiti svojoj svrsi te bi nestala. Stoga smo pozvani postaviti si određena pitanja o našem kršćanskom identitetu i odgovornostima nas kao vjernika, u svijetu obilježenom zbunjenostima, razočaranjem i frustracijom i rastrganom brojnim bratoubilačkim ratovima, koji nepravedno pogađaju poglavito nedužne. Koji je temelj našega poslanja? Što je središte našega poslanja? Koji su temeljni pristupi koje trebamo poduzeti u obavljanju svojeg poslanja?

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Održan susret sestara svečarica 50. i 25. obljetnice redovničkog života u Družbi SMI-a

Srijeda, 30. 8. 2017.

Sestre svečarice koje su na svetkovinu Velike Gospe o.g. slavile svoju 50. i 25. obljetnicu redovničkih zavjeta okupile su se 26. kolovoza u Generalnoj kući u Zagrebu na susret koji je organizirala Vrhovna uprava na čelu  s vrhovnom glavaricom Družbe s. M. Radoslavom Radek koja je i sama ove godine proslavila zlatni jubilej zavjeta. Na susretu koji je okupio sestre iz sve tri Provincije sudjelovalo je 20 sestara koje su slavile 50. obljetnicu i tri sestre koje su slavile 25. obljetnicu zavjeta.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Proslavljen Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u rodnom gradu sluge Božjega Josipa Stadlera

Ponedjeljak, 28. 8. 2017.

 

 Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa okupio je 26. kolovoza u Slavonskom Brodu, rodnom gradu utemeljitelja te Družbe Josipa Stadlera, oko 150 redovnica. Ovaj je događaj sabrao redovnice Splitske, Sarajevske i Zagrebačke provincije, napose ovogodišnje slavljenice redovničkoga zavjetovanja i jubileja: 23 koje obilježavaju 50 godina među kojima je vrhovna glavarica Družbe s. M. Radoslava Radek i tri koje obilježavaju 25 godina redovničkih zavjeta.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu

Četvrtak, 24. 8. 2017.

U subotu, 26. kolovoza 2017. održat će se  Dan Družbe sestara Služavki Maloga Isusa u Slavonskom Brodu, u rodnom gradu i župi sluge Božjega nadbiskupa dr. Josipa Stadlera i utemeljitelja Družbe.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

Sestre svečarice u Družbi za svetkovinu Velike Gospe u 2017.g.

Subota, 12. 8. 2017.

Radujemo se u Gospodinu i zahvaljujemo mu što našu Družbu i ove godine o svetkovini Marijina Uznesenja na nebo obdaruje svojim milosnim darovima. Naše sestre svečarice su veliki dar našoj redovničkoj zajednici i zato zahvaljujemo Bogu što po njihovom služenju širi svoju ljubav u Crkvi i svijetu. Na daljnjem putu života pratimo ih svojom molitvom. Marija naša nebeska Majka neka ih prati i vodi k svome sinu Isusu.

Cijeli članak »

Vrhovna uprava

U junioratu pod posebnom zaštitom nebeske Majke Marije

Utorak, 1. 8. 2017.

Od 21. do 29. srpnja 2017.g. u Generalnoj kući Družbe boravila je s. M. Marta Vunak, članica Zagrebačke provincije sestara Služavki Maloga Isusa. Njezin boravak bio je upriličen prigodom bliže duhovne priprave za doživotne zavjete. 

Cijeli članak »

sljedeća »